Türkiye’de yerli geliştiriciler ve alanında uzman doktorlar tarafından üzerinde çalışılan inEpilepsy uygulaması tanıtıldı. inEpilepsy, yerli epilepsi uygulaması olarak duyuruldu.

Epilepsi, sadece hastalığı yaşayanları değil, yakınlarını da endişelendiren sağlık sorunlarından birisi. Bu rahatsızlığın daha hafif bir şekilde geçirilmesi ve olası durumlarda durumun öğrenilmesi adına özel bir uygulama geliştirildi. Yerli epilepsi uygulaması olarak tanıtımı yapılan inEpilepsy uygulaması artık hem Android hem de iOS işletim sistemlerinde destekleniyor.

TikTok, ışığa duyarlı videolara epilepsi uyarısı mı ekleyecek?

inEpilepsy nedir, ne işe yarar?

inEpilepsy, kullanıcıların epilepsi hastalığında yaşam konforunu arttırmayı amaçlıyor. Nöbetleri takip eden uygulama, nöbetten 180 saniye önce hasta ve yakınlarını bilgilendirebiliyor. Görsel ve ses ile yapılan bu uyarılar sayesinde nöbet sırasında hastanın güvende kalması sağlanabiliyor. Ücretsiz olarak kullanıma sunulan uygulama, tüm kullanıcılar tarafından tercih edilebilir. Eğer uygulamayı indirmek istiyorsanız aşağıdaki bağlantıları kullanarak cihazınıza hemen inEpilepsy uygulamasını kurabilirsiniz.

Android için inEpilepsy indir

iOS için inEpilepsy indir

inEpilepsy geliştiricileri kimler?

inEpilepsy’nin geliştirilmesinde Nöbet Algılama ve Takip Yazılımı olarak bilinen bir yazılım kullanıldı. Kullanıcıların tek başına ya da uzakta olduğu durumlarda harita üzerinden yer bildirimi yapabilen inEpilepsy, böylece acil durumlarda yardım alınmasını da kolaylaştırıyor. Uygulama ile ilgili tanıtımı yapan Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı üyesi Prof. Dr. Eşref Akıl, konuyla ilgili detayları şöyle aktardı;

“Dünyada en fazla mağduriyet oluşturan hastalıklardan birisi olan epilepsi, doğuştan ölüme kadar her dönemde yaşanabiliyor. Tamamen Türk yazılımı ile geliştirilen inEpilepsy uygulamasında veriler yapay zeka ile işlenerek, epilepsi hastalarının geçirdikleri nöbetler ayrıştırılıyor ve kriz gelmeden 180 saniye öncesine kadar erken uyarı alarmı oluşturuluyor. Bu sayede hastanın bulunduğu yerde kendini güvenli bir pozisyona alması sağlanıyor ve nöbetlerini güvenli alanlarda geçirmelerine destek oluyor”

Uygulamanın geliştirilmesinde yer alan Insense Yazılım’dan Assoc. Prof. Dr. Ömer Faruk Ertuğrul şunları söyledi; ”Epilepsi hastası olan ayda birden fazla nöbet geçiren, nöbetlerini şiddetli olarak nitelendiren, dünya çapında 65 milyon kişi bu uygulamadan yararlanabilecek. Epilepsi krizleri için geçen her bir saniye çok önemli. Bizler de bu bilinçle hareket ettik. Epilepsi nöbeti gelmeden 180 saniye önce kullanıcıları uyaran uygulamamız ile hastalar erken uyarı sayesinde nöbetlerini güvenli bir şekilde atlatabilecek. Uygulamamız üzerindeki geliştirmelerimizi düzenli olarak yapıyoruz. Önümüzdeki dönemde alacağımız yeni yatırımlarımız ile uygulamayı geliştirmeye ve epilepsi hastalarının hayat konforlarını iyileştirmeye devam edeceğiz” dedi.

inEpilepsy ile hasta takibi yapılacak

inEpilepsy
inEpilepsy uygulaması tanıtımı

Uygulama, hasta takibi yapacağı için doktor kontrollerinde de işlevsel. Ayrıca hastaların ilaç takibi ve hatırlatmalar konusunda bilgi alabilmesi de mümkün. İngilizce diliyle global olarak tanıtımı yapılan ve dünya genelindeki tüm kullanıcılara açılan uygulamanın alanında öne çıkması bekleniyor.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir