Tik Tok, epilepsisi olan kişilerin potansiyel olarak tehlikeli ışığa duyarlı içerikten kaçınmasına yardımcı olacak yeni bir özellik ekliyor. Kısa video platformu, yüklemelerinin ışığa duyarlı epilepsiyi tetikleyebilecek efektler içermesi durumunda içerik oluşturucuları zaten uyarıyor, ancak şimdi feed’lerinde bir örnekle karşılaşan herkes, gelecekte bu tür içeriği görüntülemeyi devre dışı bırakmalarını sağlayan bir uyarı alacak. Ayrıca, uygulamanın erişilebilirlik ayarlarında bir geçiş olacaktır.

TikTok, epilepsisi olan kişileri koruma amacıyla uyarı özelliği getiriyor.

Amerika epilepsi Vakfı, ABD’deki 26 kişiden 1’inin bir noktada epilepsi geliştireceğini ve insanların onda birinin nöbetlerden etkileneceğini söylüyor. Yanıp sönen ışıklar ve renkler içeren Video içeriği nöbetleri tetikleyebilir, bu nedenle insanların görebildiklerini kontrol edebilmeleri önemlidir; özellikle içeriğin bir algoritma aracılığıyla kullanıcılara aktif olarak itildiği TikTok gibi bir sosyal platformda.

Epilepsi Vakfı’nın Başkanı ve CEO’su Laura Thrall,” ışığa duyarlı epilepsili olanların nüfusu küçük olsa da, etki oldukça ciddi olabilir ” diyor. “Tiktok’un platformunda değişiklik yaparak bu sorunu çözdüğünü görmek harika, böylece epilepsi topluluğumuzdaki insanlar TikTok’taki içeriği görüntülerken kendilerini güvende hissedebilirler. Bu girişimde TikTok ile çalışmaktan gurur duyuyoruz ve devam eden işbirliğimizi gerçekten takdir ediyoruz.”

TikTok, şirketin uygulamayı daha güvenli hale getirmeye nasıl yardımcı olabileceği konusunda geri bildirim sağlayan Avrupa, Japonya ve Güney Kore’deki epilepsi kuruluşlarıyla da işbirliği yaptığını söyledi. Tiktok’a göre, bu özellik “önümüzdeki haftalarda” mevcut olacak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir