Twitter’da yoğun mesai süreçleri yaşanırken çalışmalarda incelemeleri geçemeyen Twitter çalışanları işten çıkarılıyor. İşte detaylar.

Twitter’ı satın aldıktan sonra CEO Elon Musk, Twitter’da köklü reformlar yaptı. Sabah erken saatlerde attığı mesajlar ile görevinin başında olduğunu vurgulayan Elon Musk, çalışanlar ile yoğun bir mesai geçiriyor. Geçtiğimiz günlerde paylaşılan mesajların ardından oldukça ilginç bir durum yaşandı. Zira Elon Musk ile birlikte mesai yaptığını ve onunla çalışma fırsatı bulduğunu söyleyen çalışan, ardından incelemeyi geçemediği için işten ayrılmak durumunda olduğunu ifade etti. Arka arkaya gelen bu mesajlar, Twitter’daki işlemlerin yoğun geçtiğini de gösterdi.

Twitter kapanıyor mu? Bazı ofislere kilit vuruldu

Twitter’da yoğun mesai

incelemeyi gecemeyen twitter calisanlari isten cikariliyor

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Twitter merkezinde çalışan bir kullanıcı, “Twitter’a katıldığımdan beri en unutulmaz hafta sonu. İdol Elon’la bizzat tanıştım ve gece geç saatlere kadar onunla savaştım. Elon 12 yaşında yazdığı ilk potu kazanan programın hikayesini anlattı ve Twitter sistemini bizimle konuştu.” diyen kullanıcı Twitter’da onun gibi mühendislerin olmadığını da belirterek iddialı bir söylemi paylaştı.

Kullanıcı sadece birkaç saat sonra kovulduğunu belirterek durumunu güncelledi. “Elon’un Kod inceleme değerlendirmesini geçemediğim için şirketin sistemine erişim yok…” diyen kullanıcı bu durumuyla teknoloji dünyasında büyük bir dikkat çekti.

Reuters’e göre işten çıkarmalar ve diğer ayrılmalarla birlikte iş gücü 3.700’e düştü.  Insider’a göre ise Twitter bazı departmanlarda kritik çalışanlarını kaybetti. New York Times ve Fortune haberlerinde Musk’ın ültimatomunun ardından 1.200 çalışanın istifa ettiğini bildirdi. Görülen o ki önümüzdeki dönemlerde Twitter’daki hareketlilik devam edecek.

Android için Twitter indir

iOS için Twitter indir

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir