Türkiye’nin ilk seri üretim için tasarlanmış olan ve ilk yerli otomobili Anadol, NFT koleksiyonu ile birlikte güzel bir yolculukta yer aldı. 

Türkiye’nin seri üretim için tasarlanmış olan ve ilk yerli otomobili Anadol, NFT koleksiyonuyla zamansız bir yolculuğa adım attı. 750 parçalık koleksiyon, yen, medya alanında da satın alma hizmeti vermeye başladı. Zer ve Türkiye’nin ilk ve tek sanayi müzesi olarak Rahmi Mustafa Koç tarafından hazırlıkları yapıldı. 

Anadol Artık Metaverse’de

Efsane Anadol, Metaverse Dünyasında Yerini Aldı

Türkiye’nin satın alma ve tedarik zinciri yönetiminde öncü şirketlerinden birisi olan Zer Türkiye’nin ilk ve tek sanayi müzesi Rahmi Mustafa Koç Müzesi ile özel bir koleksiyon çıkartarak imzasını attı. 1970 yıllarında seri üretim için tasarlanmış olan ve üretime sunulan ilk yerli otomobil Anadol’un STC-16 modeli ile geleceğin önemli teknolojilerinden biri olan blok zincir de (RMKA-A)  Rahmi Mustafa Koç Müzesi Yansımalar olarak adlandırılmış olan NFT koleksiyonunda yeniden hayata geçti. 

Türkiye’de seri üretim için mühendisliği ve tasarımı ile yapılan otomobil Anadol STC-16, 1971 yılında uluslararası yarışlarda Anadol markasına saygınlık kazanması amacıyla bir spor otomobil çeşidi olarak Eralp Noyan tarafından tasarlanarak sunuldu. Anadol STC-16’nın NFT uyarlamasını ise mimar Begüm Aydınoğlu üstlenerek, Web 3.0 Stratejisti Can Yurdakul yer alırken, yaratıcı teknoloji ajansı olan ME yer alarak üstlendi. 17 farklı arka plan çeşidi, 8 farklı renk tonu, 5 farklı platformda ve iki logo seçenekleri ile sunulmuş olan koleksiyon, Ethereum blok zincir altyapısını kullanarak aşama aşama oluşturuldu. 

Begüm Aydınoğlu’ndan eser ile ilgili şu açıklamalar geldi:

“Anadol STC-16’yı dijital olarak yeniden yaşıyoruz. Bunu yaparken atmosferini, bizde yarattığı duyguları ve bıraktığı izleri tasarımdan uzaklaşmadan yeniden canlandırmak istiyoruz. Bu yüzden sadece arabayı gösteren bir NFT eserimiz yok; arabayı ve bizde yarattığı duyguları bütünsel olarak yansıtacak bir ortamımız var.”

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir