Windows iCloud programında ciddi bir güvenlik açığı ortaya çıktı ve iPhone kullanıcıları bu durumdan etkilendi.

iPhone akıllı cihaz kullanıcıları, bu güvenlik açıklığı nedeniyle bozuk videolar ve kendilerine ait olmayan görüntülerle karşılaştı. Apple Windows için iCloud programını kullanan kullanıcılar için ciddi sorunlarla karşı karşıya kalıyor. Öyle ki iPhone kullanıcıları bu sorunlar karşısında kendilerine ait olmayan fotoğraflarla karşılaştı. 

Farklı kişilerin özel görüntüleri çıkıyor

Windows için iCloud programı, iPhone kullanıcılarını can sıkıcı bir sorunla karşı karşıya bıraktı. iPhone kullanıcıları söz konusu bu sorun karşısında farklı kişilerin fotoğraflarına, videolarına, dosyaların ve hatta diğer önemli bilgilerine erişim sağlayabiliyor. Apple’ın ara ara güncelleme sunduğu yazılımdan faydalanan kullanıcılar şu anda ciddi bir sorun yaşıyor. iPhone akıllı cihazlara kaydedilen sonrasında ise iCloud programına yedeklenen görüntüler videolar siyaha dönüyor ve izlenemez bir hal alıyor. Bundan daha da kötüsü, kullanıcılar videolarını izlemek istediklerinde farklı kişilerin özel görüntüleriyle karşı karşıya kalıyorlar. 

Apple açıklama yapmadı

Şu an için iPhone 13 ve 14 Pro kullanıcılarından bazılarının bu sorunla karşı karşıya kaldığını açıkladı. Konuyla ilgili elde edilen bilgilere göre bozuk videolar, farklı kişilerin özel görüntülerini içeriyor. iCloud Windows programının telefondan kaldırılıp tekrar yüklenmesi sorunu çözmüyor ve Apple’da konuyla ilgili henüz açıklamada bulunmadı. Konu hakkında elde edilen bilgiler şu an için sadece bunlarla kısıtlıdır. 

Dünyanın en zengin ismi Elon Musk’ın serveti eriyor     

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir