Dünyanın en zengin iş insanı olan Elon Musk’ın serveti günden güne eriyor. İşte konu ile ilgili tüm detaylar.

Milyarderler endeksinde bugüne kadarki en yüksek sert düşüşlerden birisi yaşanıyor. Tesla, Spacex ve şimdi de Twitter’ın CEO’su olan Elon Musk, servetinin neredeyse 100 milyar dolarlık kısmını 2022 yılında kaybetti.

Elon Musk, Donald Trump’ın Twitter yasağını kaldırdı

Hisselerdeki düşüş Elon Musk’ı etkiliyor

Geçtiğimiz yıl Kasım ayında 340 milyar dolarlık bir servete ulaşan 51 yaşındaki CEO, Tesla hisselerinde yaşanan düşüş nedeniyle ciddi bir zarar gördü. Sadece bir gün içerisinde hisse senedi fiyatlarındaki düşüş nedeni ile Elon Musk 8.6 milyar dolarlık bir kayıp yaşadı.

Servetinin büyük bir kısmını Tesla, Spacex ve Twitter hisselerinden ve mülkiyetinden alan Musk, hisselerde yaşanan dengesizlikler ve sert düşüşler nedeni ile servetinde kayıp yaşıyor. Bu nedenle kayıplar daha önce yaşanmış olsa da bugüne kadarki en sert düşüş yaşandı.

Tesla hisseleri 2022 yılı genelinde başarılı bir performans sergilemedi. Yıl genelindeki kayıp %58’e kadar yükseldi. Tüm bu düşüş ve kayıplara rağmen Elon Musk Bloomberg tarafından hazırlanan milyarlar endeksinde en zengin insan olarak yerini koruyor. Servetini ise 13 milyar dolarlık bir fark ile LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton’un başkanı Bernard Arnault takip ediyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir