Industry Korea Economic Daily’ye içten yanmalı motor geliştirme ve Ar-Ge merkezini kapattığını söyledi. Hyundai artık yeni benzinli arabalar geliştirmiyor, ancak mevcut arabaları değiştirmek için bazı mühendisleri işe almaya devam ediyor.

Şirket ayrıca, elektrikli araçların geliştirilmesine katılmak için tahrik mekanizmalarıyla ilgilenen mühendisleri de eğitiyor. Ayrıca araç üreticileri daha iyi pil hücreleri geliştirmek için pil tasarımı, performansı ve ham maddelere odaklanan yeni bir pil bölümü de kurdu. Geçen Ağustos ayında, otonom sürüş sistemi şirketi Motional, 2023 yılına kadar Lyft uygulamasına elektrikli bir Hyundai robot ekseni ekleyeceğini de belirtti ve 2026 yılına kadar dünya çapında 1,7 milyon elektrikli araç satma hedefini açıkladı.

Hyundai artık sadece elektrikli araç üretecek

Hyundai’nin bu radikal kararı, 2020’lerin ortalarından sonuna kadar tamamen elektrikli araçlara geçmeyi hedefleyen diğer şirketler ve hükümetlerden kaynaklanıyor. Aynı zamanda Kasım ayında Xiaomi’nin 2024’ten itibaren yılda 300.000 elektrikli araç üreteceği ve Volvo’nun 2030 yılına kadar tamamen elektrikli bir araca geçmek istediği yönünde bir rapor vardı.

Hyundai’nin tamamen elektrikli araçlarının tasarımları ortaya çıktı

Bu arada, New York, 2025 yılına kadar yeni benzinli araçların satışını yasaklamayı planladığını belirtmek gerekiyor. İngiltere’de 2030 yılına kadar sadece benzinli araçları aşamalı olarak kaldırmayı teklif ediyor. Ülkelerin ilerleyen yıllarda getirmek istediği bu düzenlemeler çevre kirliliğinin önüne geçebilmek adına. Elektrikli araç üretiminin artmasıyla birlikte ilerleyen yıllarda araçların doğal enerji üretebilecek teknolojilere sahip olması ve fiyat açısından da daha ulaşılabilir olacağı düşünülüyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir