Hyundai'nin tamamen elektrikli araçlarının tasarımları ortaya çıktı - Haberler - indir.com

Hyundai'nin tamamen elektrikli araçlarının tasarımları ortaya çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-26 16:30:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Elektrikli araçlar üzerinde çalışmalar yaptığı bilinen Hyundai cephesinde çok önemli bir gelişme meydana geldi. Modellerin tasarımları paylaşıldı.

Elektrik araç markası Ioniq ile elektrik araç sektörüne yönelik önemli atılımlar gerçekleştiren Hyundai, yaptığı yeni tanıtımlar ile birlikte son gelişmeleri paylaştı. Ioniq markasının ilk kurulmasında şirketin vizyonuna yönelik açıklamalar yapan Hyundai 3 farklı modelin geliştirileceğini açıklamıştı. Crossover, sedan ve SUV olarak 3 farklı model ile elektrikli araç sektörüne giriş yapmayı hedefleyen Hyundai’nin ikinci ve üçüncü modeli olarak geliştirilen Ioniq 6 ve 7 için daha fazla detay paylaşıldı.

Türkiye’de de kullanılacak!

Hyundai tarafından geliştirilen yeni elektrikli araçlar için heyecan yaratan en önemli detay, modellerin Türkiye’de kullanılacak olması. Bu bakımdan Hyundai’yi seven ve bu markayı tercih edenler için araçların özellikleri yakından takip ediliyor. ABD’de Ioniq için yapılan son tanıtımda, 6 ve 7 modeli için de detaylara yer verildi.

Ioniq 6 özelikleri neler?

Ioniq 6 modeli, 2022 yılı itibariyle satışa çıkacak. 2020 yılının Mart ayında tanıtımı yapılan Prophecy tasarımını Ioniq 6’da tercih eden şirket, bu model üzerine geliştirdiği yeni aracıyla premium bir sedan deneyimi sunacak. Modelde 73 kWh’lık batarya desteği bulunuyor. Tek bir motor ile desteklenen araçta 218 beygir güç bulunacak.

Ioniq 7 özelikleri neler?

Ioniq 7 adıyla geliştirilen model ise 2024 yılı itibariyle piyasada olacak. Bu bakımdan şirketin piyasaya en son sunacağı model Ioniq 7 olacak. Geliştirilmesi sırasında markanın Palisade adlı modelinin baz alındığı net olarak anlaşılan Ioniq 7, elektrikli SUV olarak piyasada yer alacak. 7 kişiye kadar kullanım desteği ile dikkat çeken modelde 100 kWh’lık batarya kullanılacak.

Hem Ioniq 6 hem de Ioniq 7 için belirlenen menzil ise 483 kilometre. Bu bakımdan batarya farkları menzilde ilk bakışta kafalarda karışıklık yaratsa da SUV modelinde daha fazla kullanıcı ve hacim nedeniyle daha fazla güç tüketimi bulunuyor. Bu nedenle daha büyük bir batarya olmasına rağmen menzil süresiyle Ioniq 6 ile Ioniq 7 aynı değerlere sahip.





PAYLAŞ