Türkiye pazarında da satışta olan Huggy Wuggy neden tehlikeli? Huggy Wuggy satışı yasaklandı mı? İşte Huggy Wuggy ile ilgili detaylar.

Türkiye’de çocuklar arasında kısa süre içerisinde popülerlik kazanan Huggy Wuggy oyuncaklarına devlet el attı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı arasında yapılan görüşmeler neticesinde Huggy Wuggy satışının yasaklanmasına karar verildi. Çocuklar içerisinde pek çok farklı olumsuzluklara yol açan Huggy Wuggy, büyük popülerlik kazanmış okullarda dahi yer almaya başlamıştı.

Huggy Wuggy neden tehlikeli?

Huggy Wuggy, Türkiye’ye iki firma tarafından piyasaya sunuldu. Roblox gibi farklı oyunlar içerisinde yer alan ve farklı öldürme şekilleriyle Huggy Wuggy çocukları olumsuz etkiledi. Bu durum üzerine daha fazla olumsuzluk yaratılmaması adına çocukların piyasadan çekilmesine karar verildi.

Huggy Wuggy neden yasaklandı?

Huggy Wuggy neden tehlikeli
Huggy Wuggy neden tehlikeli?

Huggy Wuggy oyuncaklarının çocuklar üzerinden yarattığı bu olumsuz psikolojik durum nedeniyle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından çalışma başlatıldı. Numunelerin toplatılmasının ardından denetimler yapan bakanlık birimleri, oyuncakların toplatılmasına karar verdi.  Bakanlık tarafından yapılan açıklamalarda ise konuyla ilgili olarak “Ticaret Bakanlığı yetkilileri ile gerçekleştirilen yoğun görüşmeler neticesinde, çocukların psikososyal gelişimlerine olumsuz etkide bulunduğu tespit edilen ‘Huggy Wuggy’ oyuncağının piyasada yer almasını, çocuklar arasında yaygınlaşmasını önlemek üzere bir dizi önlem alınmıştır. Toplantı neticesinde ‘Huggy Wuggy’ karakterinin oyuncaklarına yönelik denetimler gerçekleştirilmiş, riskli olduğu değerlendirilen ürünlerden numune alınmıştır. Yapılan testlerde ‘piyasaya arzının yasaklanması, piyasadan toplatılması ve tüketicilerden geri çağırılması’ amacıyla duyuru yapılmış olup, ürünleri piyasaya arz eden firmalara toplam 123 bin lira idari para cezası uygulanması kararlaştırılmıştır.” denildi.

E-ticaret sitelerinde de başlatılan çalışmalar ile oyuncaklar satıştan kaldırılmaya başlandı.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir