Çin merkezli teknoloji devi Huawei, tüm dünyada yürüttüğü ana sosyal sorumluluk projesi Huawei Gelecek İçin Tohumlar 2022 programına başladı.

Geleceğin Tohumları Projesi, Huawei olarak bilişim alanında teknoloji eğitimleri ve ile sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikleri örtüşmesi sorasında boşluğu doldurmak üzere geliştirilen dünya çapında bir sosyal sorumluluk projesi olarak ön plana çıkıyor. Proje, üniversite öğrencilerini geleceği dijital dünyasında daha da rekabetçi bir konumda yer almasını ve eğitimlerden aldıkları bilgileri profesyonel iş hayatında daha verimli bir şekilde kullanmalarını hedefliyor.

25 Temmuz – 1 Ağustos tarihleri arasında Şile’de gerçekleştirilecek programda üniversitelerin fen, matematik, mühendislik gibi bölümleri öğrenim gören ve organizasyona katılmaya hak kazanan başarılı öğrenciler, bir hafta boyunca devam edecek bir kampta bir araya gelecekler. Bilişim alanında yaşanan gelişimlere katkı sağlayacak olan öğrencilere 5G, yapay zeka, bulut bilişim sistemleri ve yeşil enerji gibi konulardaki eğitimlere dahil olacak. Söz konusu bu programda, bilim dersleri ve mesleki eğitimlerin yanı sıra Çin ve Türk kültürlerine dair pek çok aktivite yer alacak. Bir haftalık kampın sonunda eğitimlerini tamamlayan öğrenciler, sosyal ve çevresel sorunları çözmek konusunda teknolojik ürünlerden nasıl faydalanacağı konusunda çeşitli projeler yürütecekler. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrencilere ise uluslararası geçerliliği olan ”Huawei Seeds for the Future Sertifikası” verilecek.

Huawei Gelecek İçin Tohumlar programı Türkiye’de ilk kez 2015 yılında yapılmıştı. 2008 yılında ilk kez Tayland’da yapılan program 137 ülkede uygulanarak, 500’den fazla üniversiteden 12.413 genç öğrenciye kadar ulaştı. Türkiye’de ise ilk kez 2015 yılında gerçekleşen proje, toplam olarak 150 üniversiteden öğrenciyi ağırladı. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup yakın zamanda yeni bilgiler elde edilmesi bekleniyor.

İlginizi çekebilir: FBI’dan Huawei için dikkat çeken uyarı

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir