Federal yetkililer Huawei baz istasyonlarının ABD üslerinin yakınlarında yer alan iletişimi dinleyebildiklerini ve hatta nükleer sinyalleri bozabildiğine dair çeşitli iddialar da bulundu.

ABD’nin Çin hükümetine siber casusluk yaptığına dair iddialarla karşı karşıya kaldığı 2018 yılındna bu yana Huawei ciddi yaptırımlar ile uğraşıyor. FBI incelemesi sonucunda ise Huawei baz istasyonlarının iletişime erişim sağlayabileceği iddia edildi.

Huawei’e bir suçlama daha

fbidan huawei icin dikkat ceken uyari

ABD yıllardır Huawei’yi telekom altyapısından çıkarmak için uğraşıyor ancak bu hiç de kolay değildir. Özellikle de kırsal kesimde oldukça fazla Huawei ürünü biriktiği için bunların tamamını temizlemek yaklaşık olarak 6 milyar dolara mal olacak ve üstelik operatörler için doğan zararın tamamının karşılanması da isteniyor. Bu sebeple Huawei markasına ait sayısız miktarda ekipman halen kullanımdadır. Obama yönetimi dönemine kadar giden bu FBI soruşturması Huawei tabanlı baz istasyonlarının yakınlardaki iletişimi dinleyebileceğini iddia ediyor. Özelliklede ABD üslerinin ve nükleer merkezlerin bulunduğu alanlarda yer alan baz istasyonları da ciddi tehlike oluşturuyor. Bunun sebebi ise nükleer iletişimi bozarak sisteme zarar verebilecek gücü bulunuyor. İletişim bilgileri de sürekli Çin’e iletiliyor.

Huawei bu şekilde bir durum kesinlikle söz konusu dahi olmadığını söylüyor ancak ABD iddialarında son derece ısrarcı. Diğer bir yandan ise Kongre’nin çok daha büyük bütçeye onay vererek Huawei ekipmanlarının temizlenme işlemlerini yapması gerekiyor. Bu konuda ABD kurumları sürecin daha da hızlanması için bu tarz soruşturmalarla Kongre’ye haber veriyor.

Google kullanıcıların kaldırması gereken yeni zararlı uygulamaları açıkladı

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir