HUAWEI, Eylül ayı sonunda düzenlediği bir etkinlikte Nova 10 serisini duyurdu. Serinin üst seviye modeli olan Nova 10 Pro’dan daha önce bahsetmiştik. Temel model HUAWEI nova 10’un özelliklerine daha yakından bakalım.

Huawei nova 10 neler sunuyor?

Nova 10 serisi çok benzer bir tasarıma sahip ve mobil fotoğrafçılık ve vlog odaklı bir seri olarak öne çıkıyor. İlk bakışta birbirine benzeyen cihazlar, daha yakından incelendiğinde ayırt edilebilir. Bunu ön selfie kamerasına ve 0.1 inçlik boyut farkına bakarak anlayabilirsiniz.

Huawei Nova 10 serisi kameralarıyla fark yaratacak

Bir telefon serisinin temel bir modeli ve daha gelişmiş özelliklere sahip bir Pro modeli olduğu durumlarda, değişiklikleri genellikle donanım tarafında görüyoruz. Nova 10 serisi ile bu farkı ortadan kaldıran HUAWEI, tıpkı Nova 10 Pro gibi nova 10 modelinin 6nm üretim sürecinden kaynaklanan Qualcomm Snapdragon 778G yonga setini kullanıyor. Söz konusu yonga setinde sekiz işlemci çekirdeği bulunuyor. Bunlar 2,4 GHz’de 1 adet Cortex-A78 (Kryo 670), 2,2 GHz’de 2 adet Cortex-A78 (Kryo 670) ve 1,9 GHz’de 4 adet ARM Cortex-A55’ten oluşuyor. İşlemci çekirdeğine eşlik eden GPU, Adreno 642L’dir.

Pro modeli gibi HUAWEI nova 10 da 8 GB RAM ile geliyor ve 128 GB ve 256 GB depolama seçenekleriyle geliyor. Ancak bu cihaz, bu ülkede yalnızca 128 GB seçeneğiyle sunuluyor.

Huawei nova 10, Huawei Mobil Hizmetlerinin yüklü olduğu bir akıllı telefondur. Aynı zamanda Huawei ekosisteminin önemli bir parçasıdır. Başka bir Huawei mobil cihazınız varsa, nova 10 Pro kolayca iletişim kurabilir. Peki HMS veya Huawei Mobil Servisleri neler içeriyor?

Huawei Yazılım Özellikleri ve Uygulama Galerisi

Öncelikle App Gallery’den bahsetmem gerekiyor. Huawei’nin son yıllarda en çok yatırım yaptığı uygulama pazarı artık neredeyse tüm büyük uygulamaları barındırıyor. Bankacılık, eğitim ve alışveriş uygulamalarının Huawei sürümlerini bu uygulama galerisinden indirebilirsiniz. Ayrıca sisteme oyunlar da eklenmiştir. PUBG Mobile gibi en yeni popüler oyunları Uygulama Galerisi’nde bulabilirsiniz.

Petal Arama, Uygulama Galerisi’nde veya genel aramalarda bulamadığınız uygulamaları bulmanıza yardımcı olur. Huawei’nin EMUI sistemi içerisinde yer alan bir uygulama olan Petal Search, sizi ilgilendiğiniz tüm konularda bilgilendirmeyi amaçlıyor. İster yakındaki restoranlar ister bir uygulama olsun, Petal Search en doğru sonuçları hızla işleyebilir.

Ayrıca Huawei akıllı telefonlar artık Google uygulamalarını da çalıştırabiliyor. Petal Search’te GSpace’i aramanız yeterli. Böylece tüm Google uygulamalarına kolayca erişebilir ve Google hesabınızı kullanabilirsiniz.

Kameralar, piller ve diğer özellikler

Pro modeli gibi, HUAWEI nova 10 modeli de HUAWEI çoklu görüş fotoğrafçılığının felsefesini devralır. Bu cihaz, Pro modeline göre tek bir selfie kamerası ile geliyor ancak benzer bir ana selfie sensörüne sahip. HUAWEI, 100 derecelik görüş alanı ve f/2,4 diyafram sunan 60 MP çözünürlüklü bir kamera sensörü seçti. Söz konusu kamera, Pro modelinde olduğu gibi 4K video kaydı yapabiliyor. 720p@240fps’de ultra ağır çekim video kaydı da desteklenir.

Arka kameraya baktığımızda HUAWEI nova 10 ve nova 10 Pro’nun aynı kamera kurulumunu barındırdığını görebiliriz. Ancak, bazı küçük farklılıklar vardır. HUAWEI nova 10’da 50 MP Ultra Vision Ana Kamera (f/1.9 diyafram), 8 MP Ultra Geniş Makro Kamera (f/2, 2 diyafram) ve 2 MP Derinlik Portre Kamerası (f/2.4 diyafram) bulunur. Teknik olarak Nova 10 Pro’dan tek farkı, ana kamera sensörünün diyaframda 0,1 puanlık bir farka sahip olmasıdır.

Nova 10, özellikle düşük ışıkta uzun pozlamalı videolar ve hareketsiz görüntüler sağlayan yapay zeka destekli bir görüntü sabitleme teknolojisi olan AIS’yi destekler.

Cihazın ana kamerası 4K kayda izin veriyor ancak Vlog, AI Kamera, Ultra Geniş Açı Lens, Gece Modu, Portre Modu, Yüksek Çözünürlük, Pro, Video, Dual Video, Süper Makro, Ağır Çekim, Diyafram, Seri Çekim gibi modlar da mevcut. vb. var.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir