Çin merkezli teknoloji devi Huawei, ürün çeşitliliğini artırmak için her geçen gün çalışmalarına devam ediyor. 

Hem ince hem de oldukça hafif olduğu söylenen Huawei Mate X3, sık sık gündeme gelen bir isimdi. Devam eden ABD ambargosu nedeniyle oldukça kısıtlı bir kitleye hitap etmek zorunda kalan Huawei Mate X3, yatay katlanabilir şekilde hazırlanan en yeni modellerden  biri oldu. Pazarda pek çok Android sorunu olmayan rakibe sahip olan cihaz, yalnızca 5.3 mm kalınlığı ve 239 gramlık ağırlığı ile piyasadaki en ince ve hafif telefonlardan biri olma özelliğine sahiptir. 

14

iPhone 14 Pro Max’ten bile daha ince yapılı olan cihaz, beş farklı renk seçeneği ile kullanıcıların beğenisine sunuluyor. Cihazın iç kısmında 7,85 inç boyutunda 120 Hz OLED, dış kısmında ise 6,4 inç boyutunda 120 Hz OLED ekran yer alıyor. IPX8 sertifikasına sahip olan Mate X3 hem dış hem de iç ekran kısmında, ekran deliğinde yer alan bir selfie kamerası bulunuyor. Özel menteşe tasarımı ile beraber ekran üstü katlanma yeri görünmeyen bu akıllı cihaz, 4G temelli Snapdragon 8+ Gen 1 işlemden güç  alıyor ve aynı zamanda Harmony OS 3.1 işletim sistemine sahiptir. 

12 GB RAM özelliğine sahip olan Mate X3, 66W kablolu ve 50W kablosuz şarj destekli 4.800 mAh pil özelliğine sahiptir. Cihazın arka kısmında dikkat çeken bir kamera modülü yer alan bu cihaz, burada spesifik olarak 50 megapiksel F1.8 ana + 13 megapiksel F2.2 ultra geniş açı + 12 megapiksel F3.4 5x periskop telefoto kameralarına sahiptir. Söz konusu bu akıllı cep telefonda yer alan selfie kameraları ise 8 megapiksel çözünürlüğündedir. Şu an için Çin pazarına özel olarak bırakılan Huawei Mate X3, yurt dışında yaklaşık olarak 2 bin dolarlık bir fiyata sahiptir. Tasarımıyla ön plana çıkan Huawei Mate X3 adlı cihazın ilerleyen günlerde Türkiye pazarında da yer alması bekleniyor ancak yüksek fiyat ve ambargo etkisi nedeniyle bu durum için biraz daha beklemek gerekecektir.

WhatsApp, Windows Özelinde Yeni Uygulamasını Kullanıma Sundu

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir