6 Eylül 2022’de tanıtılacak Huawei Mate 50 serisi için yeni detaylar gelmeye devam ediyor. Yeni bilgilere göre yeni modeller 66W hızlı şarjı destekleyecek.

Huawei Mate 50 serisi için geri sayıma geçen Huawei, yeni modelleriyle önemli bir satış rakamına ulaşmayı hedefliyor. Uzun zamandan beri üzerinde çalışmaların sürdüğü yeni modeller için şimdi 3C sertifikasıyla yeni bilgiler ortaya çıktı.  Böylece tanıtım öncesi telefonlar için ilk resmi bilgiler de gelmiş oldu.

Huawei Mate 50 serisinden yeni detaylar

Huawei Mate 50 serisi özellikleri neler olacak?

Huawei Mate 50 serisi
Huawei Mate 50 serisi için ilk detaylar gelmeye başladı

Rapora göre Huawei Mate 50 serisinde 3 farklı modele yer verilecek. Tüm modellerde 66W hızlı şarj ortak özellik olacak. Resmi olmayan bilgilere göre 3 farklı model; Huawei Mate 50, Mate 50 Pro ve Mate 50 RS Porsche olarak adlandırılacak. Pro ve RS versiyonda ön kamera için çentikli bir tasarım kullanılacak.

Huawei Mate 50 serisi

Cihazların arka kameralarının gösterildiği bir posterde ise kamera alanlarının hala çok büyük ve serinin öne çıkan özelliklerinden olmaya devam ettiği görülüyor. XMAGE ile desteklenecek olan telefonlarda, Leica alışkanlığı son bulacak. Pro ve RS versiyonlarda periskop telefoto lens gibi daha fazla lens ve sensör kullanılacak. Diyafram konusunda daha fazla destek sağlayacak Huawei, 2018’de Samsung’un attığı adımı takip edecek. Hatırlanacağı üzere 2018’de piyasaya sürülen Samsung Galaxy S9 serisinde F1.5/F2.4 olmak üzere iki hızlı değişken diyafram desteklenmişti. Huawei ise Huawei Mate 50 serisiyle bu konuda önemli bir geliştirme sağlayacak.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir