Teknoloji şirketi Huawei’nin ABD ambargosu sonrası tüm planları alt üst olmuştu. Ancak şirket çalışmalarını bırakmadı ve yakın zamanda ise yeni amiral gemisi modeli Huawei Mate 50 serisi ile kullanıcıların karşısına gelecek.

Birden çok kaynaktan gelen yeni açıklamalara göre yeni seri üç farklı modelden oluşacak. Önümüzdeki ay tanıtılması beklenen yeni Mate 50 modelinde 5G teknolojisi bulunmayan Snapdragon 888 işlemcisini göreceğiz. Bu yeni model birçok amiral gemisinin arkasında kalması bekleniyor. Huawei’nin seride yer alacak olan diğer Mate 50 modellerinde kullanacağı donanım özellikleri tam olarak belli değil. Ancak Kirin 9000S işlemcisine yer verilmesi bekleniyor. Kirin 9000 işlemcisi üzerine kurulacak olan bu işlemcinin büyük bir performans farkı sunması beklenmiyor.

Huawei Mate X3 Aralık’ta tanıtılacak

Huawei Mate 50 serisi geliyor

18

Mate 50 modelinde Çin merkezli şirket BOE’den FHD+ 120 Hz OLED bir ekran ile gelmesi iddia ediliyor. Huawei, modelin en az 8 GB RAM ile 256 GB depolama seçenekli bir versiyonunun olması bekleniyor. Modelde Android işletim sistemi yerine Huawei’nin yeni HarmonyOS 3 işletim sistemini göreceğiz. Mate 50 ailesi söylenen göre acil durum özellikleri ile de ön plana çıkacak. Bu yeni acil durum özelliğine göre pil bitmesi durumuna karşılık hazırlandığı ifade ediliyor.

Cihazın pili normal kullanımda bitse bile çağrı ve mesaj gönderebilme özelliğine sahip olacağı iddia ediliyor. Yeni seriye bir kez daha RS Porsche Desing versiyonu eklendiğini belirten Huawei, akıllı telefon pazarında beklediği konumda olmasa da, geliştirmelerini sürdürüyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir