Huawei yeni amiral gemisi akıllı telefonlarını 6 Eylül Salı günü tanıtacak. Tanıtım öncesi yapılan bir paylaşımda ise “Telefonun pili bitti mi? Endişelenmeyin, telefonunuz hala çalışabilir!” denilerek acil durum modu tanıtımı yapıldı.

Huawei, yeni amiral gemilerinde oldukça iddialı. 6 Eylül Salı günü tanıtım yapacağını duyuran Huawei, 50 Mate serisi ile beklentilerin üzerine çıkacak bir performans sergileyeceğini vurguladı. Şimdi ise yeni bir teaser ile resmi, ilk detaylar paylaşıldı. Yapılan yeni paylaşıma göre telefonlarda acil durum modu adı altında özel bir destek sunulacak. Harmony OS 3’te yer alacak bu mod, kullanıcıların Acil durumlarda destek almasını sağlayacak. Acil durum pil modu olarak adlandırılacak mod, kullanıldığı takdirde QR kod taraması ya da arama yapma imkânı sunacak.

Huawei Mate 50 serisi 66W şarjı destekleyecek

Acil durumlara Huawei’den özel destek

Kullanıcıların çok acil durumlarda kullanabileceği bu mod, diğer pek çok telefonda yer almayan farklı bir özellik olacak. Huawei tarafından paylaşılan teaserda bu konuya dair detaylara yer verilmedi. Ancak bazı kullanıcılar ve uzmanlar tarafından telefondaki pil kapasitesinin yüzde 5’inin bu mod için ayrılabileceği ve böylece sadece acil durumlar için kullanıma sunulabileceği öne sürüldü. Yapılacak tanıtım sonrasında bu modun nasıl çalışacağı ve nasıl bir yazılıma sahip olduğu öğrenilebilecek.

Acil durum modunun yanı sıra Harmony OS 3 işletim sistemine sahip ilk akıllı telefon olacak Huawei Mate 50 serisi, kullanıcılara kamera konusunda da yenilikler sunacak. Açıklamalara göre telefonlarda XMAGE ile geliştirilen özel kameralar kullanılacak.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir