HepsiJet mühendislerinin yeni geliştirtirdiği “çoklu araç rota optimizasyonu”nu adı verilen teknoloji, kargo rotalama ile ilgili birçok sorunu büyük ölçüde ortadan kaldırıyor. İşte detaylar;

HepsiBurada’nın stratejik yatırımlarından biri olan ve teslimat süresini kısaltan yeni buluşu HepsiJet, TÜRKPATENT tarafından resmi olarak tescillendi. Ülkemizde e-ticaret deneyiminde çıtayı yükseltmeye devam eden Hepsiburada’nın yaratıcı çözümlerine en son katkı HepsiJet’ten “çoklu araç rota optimizasyonu” olarak geldi.

Hepsiburada Türkiye’nin en çok rağbet gören e-ticaret şirketi

Hepsiburada’nın müşterilerine sunmuş olduğu ekspres kargo hizmetinden Hepsiburada müşterileri market ihtiyaçları dahil omak üzere bütün kategorilerden, güvenli ve çeşitli seçeneklerle siparişlerini gönderen HepsiJet, yenilikçi bir teknolojiyle bekleme süresini en aza indiriyor.

HepsiJet’le jet gibi çözüm!

HepsiJet mühendisleri tarafından geliştirilen “çoklu araç rota optimizasyonu”nu güzergah yükleriyle ilgili birçok sorunu büyük ölçüde ortadan kaldıracak gibi duruyor. Bu teknolıji, müşterilerin bir mobil uygulama veya web sitesi uygulaması kullanarak teslimat yönetim sistemine erişmesine ve optimizasyon modülünde yapılan işlemlerle alıcı terminali üzerinden planlanan zaman aralıklarında siparişleri teslim etmesine imkan sağlıyor.

Alım noktasında birden fazla tip yük aracı varsa, bu yenilikçi sistem kayıt altına alınmakta ve gönderilerin öncelik sırasına göre ve araç türlerinin varış yeri sınırlarına göre gruplandırılmasını mümkün hale getiren bu fikir bugün TÜRKPATENT tarafından onay aldı.

Buna göre siparişlerin alındığı ve teslim edildiği noktalar arasında bir mesafe matrisi oluşturarak gönderilerin öncelik derecelerine göre bir model oluşturan bu yenilik, belirsiz enlemdeki adreslere sahip gönderiler otomatik olarak hariç tutulacak.

Sistem ayrıca istisnai durumlarda tüm rota sürelerine ekstra zaman parametreleri eklemeye de imkan sağlayarak, gerektiği zamanlarda mobil ve web uygulamaları aracılığıyla manuel müdahaleyi ve rotayı onaylamayı da mümkün kılacak. Bu sayede siparişlerinin tesliminde olası sorunları ve kritik kısıtlamaları dikkate alan yenilikçi çözümler sunulmul olacak.

HepsiJet’in teslimat operasyonlarının verimliliğini ve hızını büyük ölçüde artıracak bu buluşta karınca kolonilerinin yuvalarına yiyecek ulaştırmak için kullandıkları doğa harikasından ilham alındığı aktarılıyor.

Lojistik rota planlama yöntemini en yüksek verime çıkaran bu sistemde teslimat bilgilerinin yanı sıra dağıtım merkezi konumu ve araç bilgileri de planlamaya dahil edildiği de açıklanan bilgiler arasında.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir