Dexerto’dan gelen yeni bir rapora göre Dark Souls oyuncularının bilgisayarları ciddi bir güvenlik tehdidiyle karşı karşıya kaldı.

Son zamanlarda oldukça ilginç bir haber gündeme geldi. Namco Bandai tarafından yayınlanan dizide çok ciddi bir güvenlik açığı keşfedildi ve Souls Like adında benzersiz bir oyun türü doğdu. Son gelen rapora göre oyuncular, yama gelene kadar Souls oyunlarını PC platformunda çevrimiçi modda oynamamalı.

Hackerlar, Dark Souls oynayan bilgisayarları ele geçirebilir

2016 yılında PlayStation 4, Xbox One ve Microsoft Windows platformlarında yayınlanan Souls serisi bir oyun olan Dark Souls 3’te ölümcül bir hata keşfedildi.

Her şey, Grim Sleeper’ın Souls serisini oynarken yayınlanan son gösterisiyle başladı. Yayının sonuna doğru oyun aniden çöktü ve robotun sesi Microsoft’un TextToSpeech aracılığıyla konuşmaya başladı. Bu uygulama, Microsoft PowerShell aniden açılıp çeşitli kodları çalıştırdığında, yayıncıların oyunu ne kadar iyi oynamadığını eleştirerek oluşturuldu.

Dark Souls Açlığınızı Yatıştıracak 10 Oyun

Bu durumun arka planı çok ilginç. SpeedSouls’a gönderilen ekran görüntülerine göre Souls oyunundan hızlı bir şekilde çıkmaya çalışan Discord oyuncu grubu, bu açığı keşfeden hacker’ın daha önce ulaştığı oyunun yapımcısı From Software’e ulaştı. Bu güvenlik açığı ile ilgili gönderdiği mesaj dikkate alınmayınca, Twitch yayıncısının yayınını engelleyerek yapımcının dikkatini çekmek için bu güvenlik açığını kullanmak istedi.

Herhangi bir bilgisayarın uzaktan hacklenmesine izin veren RCE güvenlik açığı, Kaspersky tarafından en tehlikeli güvenlik açıklarından biri olarak sınıflandırılmıştır. Bu anlamda, üretici tarafından bir açıklama veya kapsamlı bir yama sağlanana kadar bilgisayarınızda Souls oyunlarını en azından çevrimiçi modda oynamamanızı öneririz. Bu açığın yakın zamanda piyasaya sürülecek olan Elden Ring’de de mevcut olma ihtimali çok yüksek.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorum kısmından bize iletmeyi unutmayın.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir