Bir buçuk yıl önce piyasalara giren Dark Souls 3, tekrar tekrar ölmeli oyunun hayranları şu an dördüncü serisini bekliyor. Ne zaman piyasaya gireceği hakkında tam bir bilgi olmasa da Dark Souls 3 oyununa benzer oyunları haberimizde sizlerle paylaşacağım. Size Dark Souls 3 serisinde yaşadığınız anları yaşatacak olan oyunlar:

1- Lords of the Fallen

Atmosfer, arka plan hikayeleri, boss ve düşman çeşitliliği konusunda Dark Souls 3 oyununa benzerlik gösteriyor. Dövüş dinamikleri, seviye atlama tarzı ve Dark Souls 3 zorluğuna benzeyen oyun, oyun severlerin ilgi alanına giriyor. Dark Souls oyunu 40 ‘ 50 saatlik büyük bir zaman ytırımı yapmanız gerekiyor. Şayet o kadar uzun bir zamanınız yoksa veya belli bir zamandan sonra sıkılıyorsanız 10 saat süren Lords of the Fallen tamda size göre.

2- Demon’s Souls

Birçok kişi tarafından Souls serisi Dark Souls ile başladığını iddia ediyor. Demon’s Souls, Dark Souls seven oyun severlerin mutlaka oynaması gereken oyunlar arasında. İlginç hikayeye sahip olan Demon’s Souls, Dark Souls’ta gördüğünüz bazı bossların temeli Demon’s Souls’a dayanıyor. Oyun sadece PlayStation 3 için çıkmış olsa da RPCS3 PS3 emülatörü sayesinde gayet akıcı bir şekilde bilgisayarda da oynamak mümkün.

3-Salt and Sanctuary

İlk başta ekran görüntüsüne baktığınız zaman bunun Dark Souls ile ne alakası var diyebileceğiniz Salt and Sanctuary oyuna başladığınız andan itibaren kendinizi Dark Souls’da hissedebilirsiniz. Salt and Sanctuary’nin en büyük kozu gamepad parçalatan zorluk seviyesi. Oyunun görsel tarzı da dahil olmak üzere her şeyi Dark Souls’u hatırlatıyor.

4-Bloodborne

Birçok oyun severlerin etmiş olduğu iddiaya göre Dark Souls oyununu defalarca kez bitirmiş birinin en büyük ukdesi Bloodborne oyununu oynamamış olmasıdır. Sebebi ise Dark Souls oyununa yakın deneyim sunuyor olması.

5- The Surge

Dark Souls tasarımı üzerinden ikinci denmesi olan The Surge, deneme gibi olsa da Dark Souls’u geride bırakmayı başardı. Oyun severler tarafından daha önceden yayınlanan Lords Oof the Fallen’ın beğenilmeyen bir özelliği ise kendi karakterine sahip olmadan Dark Souls’un karbon kopyası olması. The Surge yapımcıları bu olaydan ders çıkararak alışılmış Dark Souls mekaniklerinin üstüne kendi tasarımlarını da eklemişler.

6- Necropolis

Şayet ilk Necropolis oyunu oynayacaksanız gözünüze çarpacak şey poliganla çizilmiş karakterler ve değişik renk paleti seçimi oluyor. Yapıldığı tasarımdan ötürü çok ciddiyet kazanmayan oyun, son derece renkli dünyada, her adımda espriyle karşılaştığınız bir oyun. Hatta oyuncuların söylemine göre oyunda bulunan birçok büyünün ve parşömenin ne işe yaradığını bilmiyorlardı.

7- Titan Souls

Şirin grafikleri ve sanat tasarımında eğlenceli gibi görünse de sizi krize sokmaya hazırlanan bir psikopat yatıyor. Bu liste içerisinde en saf oyun olarak geçen Titan Souls, sadece bir okunuz ve bir de canınız oluyor. Oyundaki tek amaç elinizdeki okla düşmanlarınız öldürmek ve ok kazanmak.

8- Nioh

Bu listede Demon’s Souls ve Bloodborne oyunu dışında Dark Souls’a en çok benzeyen oyun Nioh. arka plan hikayeleri ve dövüş mekanikleri ile oldukça oynaması zor olan bir oyun. Seviye atlama sistemi, bot loot’lu oyanış, zor boss dövüşleri ile bir oyunda arayacağınız tüm özellikler mümkün.

9-Hyper Light Drifter

Neon renkleri, cyberpunk esintili, harabemsi ortamlarını ilk gördüğünüz zaman Dark Souls havası almanız zor olmayacaktır. İlk etapta Zelda veya Diablo karması gibi görünen oyun içerisine girdikçe, oynadıkça Dark Souls havası koklamaya başlıyorsunuz.

10- DarkMaus

Bu oyunda küçük bir fare oluyorsunuz ve yozlaşmış dünyada hayat mücadelesi veriyorsunuz. Yukarıdan Kamera ile kontrol edilen oyun, melankolik havası ve zorlu dövüş mekanikleriyle Dark Souls’u anımsatıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir