WWDC 2022’nin ilk gününde kaçırmış olabileceğiniz bazı Apple duyurularından, büyük duyurularından bahsetmiştik. Apple ekosistemine giren bazı önemli yeni hizmetlere ve ürünlere bir göz atalım.

iOS 16 ile birlikte Wi-Fi şifrelerini tek tuşla paylaşmak mümkün olacak

Apple, her yıl yapılması beklenen WWDC etkinliğinin 2022 bölümünü bir önceki gün başlattı. 6-10 Haziran tarihleri ​​arasında gerçekleştirilen etkinliğin ilk gününde her zamanki gibi yeni Apple ürünleri ve hizmetleri tanıttı. Ürünler arasında IOS 16, macOS Ventura, yeni MacBook Air ve Pro modelleri yer alıyor. Yaklaşık 2 saat süren canlı yayında görünüşe göre pek çok kişinin unutacağı duyurular yapıldı. Bu yazıda, Apple’ın pek çoğunda bulunmayan bazı yeni özelliklerinden bahsedeceğiz.

İşte Apple’dan kaçırmış olabileceğiniz bazı yeni özellikler ve duyurular:

iPhone için mesajlar gönderildikten sonra silinebilir ve düzenlenebilir:

iOS 16 iPhone’larla gelen en kullanışlı özelliklerden biri, Mesajlar uygulamasında gönderilen mesajları silme yeteneğidir. Kullanıcılar, gönderdikten sonraki 15 dakika içinde hem alıcıdan hem de kendilerinden bir mesajı silebilir. Ancak aynı dönemde gönderilen mesajlar da yeniden sıralanabilir. Düzenledikten sonra mesaj, alıcı tarafından düzenlenmiş olarak da görünür.

Watch Series 3’e veda ettik:

Apple, 2017 yılında piyasaya sürdüğü Apple Watch Series 3 için de kullanıcılarını üzecek bir mesaj paylaştı. Yeni watchOS 9 işletim sisteminin ne yazık ki sadece Apple Watch Series 4 ve sonraki modellerini destekleyeceği paylaşıldı. Yani teknik olarak Apple Watch Series 3 desteği durdu.

iPhone’lar, MacBook kamerası olarak kullanılabilecek:

Etkinlik sırasında Apple, iPhone ve Mac sahiplerini heyecanlandıran bir duyuruya da yer verdi. Şirket, iPhone’ların tamamen kablosuz olarak MacBook için kamera olarak kullanılabileceğini paylaşıyor. Bu bağlamda, Mac, yakınlarda bir iPhone algılarsa, herhangi bir konferans uygulamasında iPhone’u kamera olarak kullanılabilecek.

Apple’dan iPhone’u kamera olarak Mac’e yerleştirmenizi sağlayacak aparat:

Yukarıdaki bölümde şirket, iPhone’ların ve kameraların Mac’e hızlı kurulumu için bir cihaz üzerinde çalıştığını duyurdu. Tanıtımda da gördüğümüz bu cihaz üzerinde Belkin’in çalıştığı açıklanırken, cihazın bu yılın sonlarında satışa çıkacağı açıklandı.

AirPods’lar kulak şeklinize göre ses kalitesini ayarlayacak:

Yeni Apple duyuruları, iPhone’lar için ek bir özellik içerir. Etkinlikte verilen detaylara göre iPhone’lar, kulağınızı tarayarak Kişiselleştirilmiş Mekansal Ses özelliğini etkinleştirebilecek. Bu da tabii ki şirketin iPhone X ve daha üst modelleri olan TrueDepth kamerasıyla iPhone’ların kullanılmasını gerektiriyor.

Peki siz iOS 16 hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir