Google tarafından geliştirilen Tensor çip ile Apple A12 Bionic çipi karşılaştırıldı. Google 3 yıllık eskimiş çip versiyonundan dahi geride kaldı.

Google geçtiğimiz günlerde yaptığı özel tanıtım ile Pixel 6 serisini resmen duyurdu. Yeni telefonlarda Google tarafından geliştirilen özel işlemcilere de yer verilirken Tensor adındaki çipler performans testlerine ve karşılaştırmalara tabii tutulmaya başlandı. Ancak ortaya çıkan sonuçlar Google için umut verici olmadığı gibi çip teknolojisinde şirketin düşük bir performansta kaldığını gözler önüne serdi.

Tanıtımın hemen ardından gündeme gelen haberlerde işlemcilerin beklenildiği kadar yüksek bir performans olmayacağı öne sürülmüştü. Yapılan yeni karşılaştırmalarda bu iddiaların ve söylentilerin büyük oranda doğru olduğu görüldü.

Apple A12 Bionic ile Google Tensor karşı karşıya

9tekt adlı teknoloji hesabı tarafından paylaşılan yeni raporlarda Google Tensor çipi ile A12 Bionic çipi karşı karşıya getirildi. Geekbench test sonuçları ile doğruluğu yapılan mevcut karşılaştırmalarda Apple’ın 3 yıl önce geliştirmiş olduğu çip setinin Google’ın yeni teknoloji ile desteklediği çipten çok daha iyi bir performans sunduğu görüldü. 

Geekbench sonuçları neler söylüyor?

Google tarafından geliştirilen işlemcinin Geekbench 5 sonuçlarına göre tek çekirdek puanı 1012, çoklu çekirdek puanı ise 2760 olarak açıklandı. Apple tarafından 3 yıl önce geliştirilen işlemcinin ise aynı testlerdeki performansı çok daha yüksek puanlar ile sonuçlandı. Test sonuçlarına göre Apple 3 yıl önceki işlemcisi ile tek çekirdek puanında 1117, çoklu çekirdek puanında ise 2932 puan aldı. 

Google, Qualcomm’dan neden vazgeçti?

Önceki amiral gemilerinde Qualcomm tarafından geliştirilen Snapdragon işlemcileri kullanan Google, böylece çok daha risksiz ve yüksek performans sunabilecek modellerini piyasaya sunmuştu. Pixel 6 ve Pixel 6 Pro modellerinde yepyeni bir döneme başlayan Google, her ne kadar başlangıçta beklentiler yüksek olsa da işlemcilerindeki düşük performans nedeniyle diğer amiral gemileri ile rekabette geride kaldı.

Yeni paylaşılan test sonuçları ve kıyaslamalar ile Google, yoğun bir şekilde düşük performans sunduğu haberleri ile gündeme gelmeye devam ediyor. Gelişmeler Google için hayal kırıklığı yaratan bir duruma sebep oldu. 

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir