Şu anda Pixel 7 serisinin lansmanı gündemde olsa da Pixel 8 modellerinde kullanılacak işlemciler için Google’ın çalışmalarına başladığı öne sürüldü.

GalaxyClub’ta yer alan yeni bir rapora göre Google ve Samsung, yeni bir Tensor işlemci üzerinde çalışmalara başlamış durumda. Yeni işlemci Tensor 3 olarak adlandırılacak ve S5P9865 model numarasına sahip olacak. Pixel 7 serisinde kullanılan Tensor 2 yonga setinin S5P9855 model numarasına sahip olduğu bilindiği için Tensor 3 modeli için gelen bilgiler oldukça inandırıcı.

Google Tensor çipleri Samsung’un Exynos çipleri üzerine mi inşa edildi?

Pixel 8’de performans artacak

Yeni raporda Tensor 3 yonga seti ile çok fazla detaya yer verilmedi. Çalışmaların başladığı, isimlendirme ve model numarasının ne olacağını açığa kavuşturan rapor, Samsung ile ortaklık yapılmış olması sebebiyle de dikkat çekiyor. Yapay zeka işleme ve performans konusunda geliştirilecek olan işlemci şu anda sektördeki Snapdragon işlemciler ile rekabet edecek düzeyde değil. Ancak önemli iyileştirmelerin yapılacak olması işlemci serinin geleceğine yönelik önemli bir işaret veriyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir