Google Pixel 6 ve Pixel 6 Pro tanıtımı ile Tensor işlemcilerini de görücüye çıkaran Google, böylece sektördeki işlemci rekabetine de katıldı. Ancak tanıtım sonrasında gündemde pek çok farklı iddia konuşulmaya başlandı. Şirketin bu yeni işlemcilerini farklı marka ortaklığı ile geliştirdiği ve Samsung’un Exynos işlemcilerinin teknik değişiklikleriyle yeni modellerinde kullandığı dahi öne sürüldü. 

Google Tensor çiplerinde Exynos teknolojisini mi kullandı?

Anandtech kaynak uzmanı Andrei Frumusanu tarafından Pixel 6 yazılımı üzerinde yapılan araştırmalarda dikkat çeken detaylar keşfedildi. Tensor’un Exynos çipleriyle ilgili olduğunu gösteren kod parçalarının bulunması ile birlikte gündemde sıklıkla yer bulan iddialar daha da güçlendi.

Yazılımdaki kodlar, Exynos 9845 (S5E9845) model numarasını alan Exynos 2100 ve Exynos 2200 arasındaki bir ara sürüme işaret ediyor. Ortaya çıkan bilgiler Google’ın çipi sıfırdan oluşturmadığını, Exynos üzerinden bir yenileme çalışması yaptığını gösteriyor. İşlemci üzerinde ciddi çalışmalar yapılmış olsa da performans açısından ciddi bir yenilik getirilmemiş durumda.

2. işlemci için yeni çalışmalar başladı

Yapılan araştırmalar farklı bir teknolojiyi daha açığa çıkardı. Şirket, ilk Tensor işlemcilerinin ardından 2. serinin hazırlıklarına da başlamış durumda. Kodda yer alan çip Cloudripper olarak kodlanmış. Bu bakımdan işlemci serisinde Apple ve Samsung’un izinden gidecek olan Google, yeni versiyonunda kuşkusuz çok daha iyi bir performans sunacak. Bu nedenle sonraki Pixel serisi için yenilikler şimdiden merak uyandırmayı başardı.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir