Google Pixel 7 ve Pixel 7 Pro, “Made by Google” etkinliğinde resmi olarak tanıtıldı. Size her iki modeli de tanıtıyoruz, özellikler, fiyatlar ve bulunabilirlik hakkında bilmeniz gereken her şeyi anlatıyoruz ve her iki akıllı telefonu da birbiriyle karşılaştırıyoruz.

Pixel 7 ve Pixel 7 Pro tanıtıldı!

Yeni Pixel akıllı telefonlar bir süredir sektördeki en kötü saklanan sırdı, ne de olsa Google I/O 2022’den bu yana geleceklerini biliyorduk. Artık Google Pixel 7 ve Google Pixel 7 Pro resmiyet kazandı ve artık cihazlarla ilgili tüm detayları biliyoruz. Bu nedenle, her zamanki gibi teknik verilerle tablo halinde başlayacağız.

Google Pixel 7 özellikleri:

Ekran6,32 inç, 90 Hz, 1080 x 2400 piksel çözünürlük
İşlemciTensor G2
RAM8 GB
Depolama128 GB, 256 GB
Ön Kamera10,8 MP
Arka kamera50 MP ana kamera + 12 MP ultra geniş açılı kamera
Batarya4.355 mAh, 30 W hızlı şarj desteği

Google Pixel 7 Pro özellikleri:

Ekran6,71 inç, 120 Hz, 1440 x 3120 piksel çözünürlük
İşlemciTensor G2
RAM12 GB
Depolama128 GB, 256 GB
Ön Kamera10,8 MP
Arka kamera50 MP ana kamera + 12 MP ultra geniş açılı kamera+ 48 MP telefoto lens
Batarya5.000 mAh, 30 W hızlı şarj desteği

Yeni Google akıllı telefonlarına ilk kez baktığınızda Pixel 7 ile Pixel 7 Pro arasında boyut dışında büyük bir fark görmüyorsunuz. Görünümler de önceki modellere kıyasla yalnızca nüanslarda değişti. Aralarından seçim yapabileceğiniz üç renk vardır: Obsidian ve Snow her ikisi için de mevcuttur ve daha küçük cihaz ayrıca Lemongrass ve Pro’da Hazel’de mevcuttur.

Bu sefer Google Tensor G2 ve dolayısıyla Google’ın kendi işlemcisinin ikinci nesli kullanılıyor. Şirket ona “Titan M2” güvenlik yongasını sağlıyor.

Güvenlik çipinin akıllı telefonu karmaşık saldırılara karşı daha dayanıklı hale getirmesi bekleniyor. Bu yılın ilerleyen saatlerinde, her iki model de Google One aboneliğinde ek ücret ödemeden bir VPN hizmeti alacak ve böylece çevrimiçi etkinlikleriniz korunacak.

Arkaya bakıldığında, her iki Pixel telefonun kamera sistemlerinin farklı olduğu zaten ortaya çıkıyor. Çubuk bize Pro’nun Pixel 7’den bir sensör daha olduğunu söylüyor.

Ana kamera neredeyse aynı: 50 MP kameranın her biri okta-PD otofokus ve dört bayer matris, 1/1.31″ görüntü sensörü boyutu, f/1.85 diyafram ve 1.2 μm piksel boyutu ile birlikte geliyor. Sekiz kat “Süper Çözünürlük” ” yakınlaştırma yalnızca Pixel 7’de mevcuttur. Google, yani Pixel 7 Pro’ya, 5x optik yakınlaştırmanın yanı sıra 30x Süper Çözünürlüklü yakınlaştırmaya sahip 12 MP’lik bir telefoto lens verdi.

Kurulum, her biri 12 MP’lik ultra geniş açılı bir sensör tarafından tamamlanır. Bu sensörler yine neredeyse aynı, Pro’da yalnızca 125,8 derecelik görüş alanı Pixel 7’deki 114 dereceden daha geniş. Son olarak, önde sabit odaklı 10.8 MP selfie kamerası var.

Yazılımdan detaylı bahsetmemize gerek yok: Elbette her iki model de kutudan çıktığı gibi en güzel, en saf Android 13 ile birlikte geliyor. Google ayrıca bize hem Pixel 7 hem de Pixel 7 Pro için en az beş yıllık güvenlik güncellemeleri vaat ediyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir