Google’ın Türkiye dahil pek çok pazar içerisinde en çok kullanılan servisleri arasında yer alan Google Maps, sürekli daha gelişmiş bir hale geldi. Google Maps, pek çok insanın olmazsa olmaz uygulamaları veya servisleri arasında yer alıyor. Navigasyon ile ilgili olarak pazarın en gelişmişlerinden birisi olan servis, her geçen ay içerisinde yeni özellikler kazanmaya devam ediyor. 

Bu anlamda ise yeni gelen özelliklerin ilki paralı yollar ile ilgilidir. İlk olarak ise ABD, Hindistan, Japonya ve Endonezya merkezli olarak Maps’e paralı yol fiyatları ekleniyor. Bu sayede kişiler belirledikleri rotaların kendilerine olan maliyetini direk olarak uygulama içerisinde görebilecekler. Böylelikle maliyet yüksek gelirse de ücretsiz olan alternatif seçimler seçilebilecek. Yol fiyatları için lokal işletmeciler ile beraber çalıştıklarını dile getiren Google, imkanın ileride diğer ülkelere de geleceği dile getirildi. 

6 3

Bu ülkeler arasında Türkiye’nin olup olmadığı şu an için tam olarak bilinmiyor. Google Maps için farklı yenilikler de bulunuyor. Yakın zaman içerisinde haritalar iOS ve Android uygulamalarında daha detaylı bir hal alacak. Çok yakın zaman içerisinde kişiler harita üzerinden trafik ışıklarını ve dur tabelalarını da görüntüleyebilecekler. Bu sayede çok hakim olunmayan yollardaki sürüşü daha kolay ve güvenli hale getirmek istediklerini dile getiren Google, uygulamalarında daha detaylı bir hal alacak. Çok yakın zaman içerisinde kişiler harita üzerinden trafik ışıklarını ve dur tabelalarını da görmeye başlayacaklar.

Bu sayede detayları çok bilinmeyen yollardaki sürüşü daha kolay ve güvenli hale getirmek istediklerini dile getiren Google, belirli şehirlerde detay seviyesini daha da artıracak. Bu tam olarak belli olmayan şehirlerdeki yolun şekli ve genişliği dahi birebir olarak karşınıza getirebilir. iOS tarafından ise hızlı erişim sağlamak için yeni bir Maps widget’ı sunmaya başlayan Google, yakın zaman içerisinde Apple Watch üzerinden direkt yönlendirme yapabilecek ve Maps artık iOS arama sistemi, kestirmeler uygulaması ve Siri’yi direkt olarak entegre olarak daha etkili olabilecek. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup yakın zaman içerisinde daha detaylı bilgiler elde edilebilir. 

Oppo Enco Air 2 Pro tasarımı ve özellikleri sızdırıldı


Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir