Google Maps ya da Google Haritalar’ın geliştirilmesi için çalışmalar her geçen gün hızla devam ediyor. Bu kez sunulacak olan yeni özellik araç motor tipine göre rota özelliğidir. Google Maps, uygulama kodlarında yer aldığı üzere yakın zamanda kişilerin kullandıkları aracın motor tipini seçmesine yardımcı olacak.

Seçenekler arasında benzinli, dizel, elektrikli ya da hibrit seçenekler yer alacak. Bu konu ile ilgili elde edilen bilgilere göre uygulama, araç motor tipine göre en kolay ve hızlı rotayı bulacak. Google geçtiğimiz yıl içerisinde kişilere en kısa yanında en çevreci ve yakıt tasarrufu geçiren rotayı öneriyordu. Söz konusu bu yeni özelliği bu temel doğrultusunda geliştiren internet devi, her araç için tek bir standart sunması mümkün olmayacağı için motor tipini de dahil ediyor ve bu genel olarak beğenilen bir özellik olacak gibi gözüküyor. Çünkü hibrit ve elektrikli araçlar arasında ciddi bir verimlilik farkı vardır. En son elde edilen bilgilere göre Google Maps özelliği, kişilerin seyahat planlarını daha uygun yapabilmesine yardımcı oluyor. Bunu yaparken de mümkün oldukça parasız yollar sunuyordu. Aynı zamanda planan rota üzerindeki paralı yollarında fiyat sürprizlerini ortadan kaldıran bu özellik, şu an için sadece ABD, Hindistan, Japonya ve Endonezya merkezli olarak kullanılıyor.

google maps arac motor tipine gore rota belirleyecek

Hem iOS hem de Android uygulamasına da sunulan bu özellik, şu an için 2 binden fazla paralı yol ile ilgili fiyat bilgileri sunuyor. İlerleyen günlerde diğer ülkelerde de kullanılacak olan bu özellik, yüksek ihtimalle 2022 yılı son bulmadan ya da 2023 içerisinde Türkiye’de de kullanıma sunulacaktır. Ücretlerin, doğru ve güncel olması adına yerel kurumlardan aldıklarını belirten Google, bu konuda herhangi bir sürprizin olmayacağını belirtiyor. Google Maps için farklı kaliteli yeniliklerde yakın zamanda sunulacak gibi gözüküyor. Hatta geçtiğimiz aylar içerisinde düzenlenen I/O 2022 sunumunda bunlardan biri gözler önüne serildi ve bu da oldukça ses getiren bir durum oldu. Hatırlatmak gerekirse uygulama için yakın zamanda “Immmersive Views” özelliği geliyor. Söz konusu bu özellik ile beraber belirli bölgeler çok daha detaylı ve görsel olarak iyi bir şekilde gezilecek. Immmersive Views içerisinde yer alan haritalar özel animasyonlar ile canlandırılacak ve belirli mekanların içerisinde gezmek de mümkün olacak. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an bunlarla kısıtlı olup, yakın zamanda daha detaylı bilgiler elde edilebilir.

Android 13 son beta sürümü yayınlandı

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir