Sony, God of War Ragnarok öncesinde stoklarını arttırmaya başladı. Son raporlara göre stoklarda yüzde 400’ü aşkın bir artış yaşandı.

Sony, ABD odaklı olarak yeni bir sevkiyat başladı. God of War Ragnarok serisine çok güvenen Sony, bunun için yüzde 400 oranında bir stok artışı planladı. Şu anda sadece ABD’ye yıllık 7 milyon cihaz sevk eden Sony, 2020 yılından beri stok sorunu yaşıyordu. Pandemi ile birlikte ciddi bir problem haline gelen stoklar şu anda normal seviyelere dönmüş durumda. PlayStation 5 stoklarının artmasına paralel olarak satışlarda da yükseliş görülüyor. Yayınlanan son raporlarda PS5 satışları 2021 yılının ilk aylarında 2.3 milyondan Ekim’de 3.9 milyona yükseldi.

Sony yeni PS5 üzerinde çalışıyor! (Disk sürücülü)

God of War Ragnarok ile satışlar artabilir

Sony’nin stokları arttırmaya başlamasında God of War Ragnarok etkisi de var. Zira 9 Kasım’da piyasaya sunulacak oyunun yüksek satışta ektili olması bekleniyor. ABD ile başlayan stok artışında şu anda Avrupa bölgesinde etki bulunmuyor. Ancak önümüzdeki günlerde Sony’nin Avrupa stoklarında da artışa gitmesi bekleniyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir