Birçok oyuncunun sorduğu bir soru var. Geforce Now’ı satın almak gerçekten avantaj sağlıyor mu? Kullanıcılar parasının karşılığını alabiliyor mu? Tüm bu soruların cevapları makalede bulunabilirsiniz.

GeForce NOW 1.400’ü aşkın oyunu destekliyor

Geforce Now, birkaç yıl önce hayatımıza girdi ve oyun alışkanlıklarımızı değiştirdi. Sürekli genişleyen bir kütüphane ile daha fazla oyun daha erişilebilir hale geliyor ve size daha iyi hizmet vermeye çalışıyorlar. Peki, Geforce Now gerçekten bu paraya değer mi?

2022’nin sonuna yaklaşırken, Geforce Now birkaç kez gündeme geldi ve Türkiye fiyatıyla birlikte hep gündemde oldu. Tüm bunları göz önünde bulundurarak, Geforce Now’ın faydalı olup olmadığını anlamak için basit bir matematik kullanabilirsiniz.

GeForce Now bilgisayar almaktan avantajlı mı?

Ülkemizdeki döviz kurunun değerlenmesine ve enflasyona baktığımızda teknolojinin, özellikle de bilgisayar fiyatlarının yıldan yıla, bazen aydan aya arttığını görebiliyoruz. Bu yüzden sitede stok yapanlar, “Şimdi almazsan ilerde daha pahalıya gelir ve alamayacaksın” diye düşünürler. Geforce Now’ın farklı senaryolarda faydalı olup olmadığını birlikte görelim.

Yazma sırasında, Geforce Now için aylık ücret 120 liraydı. Bugün ortalama bir bilgisayarın fiyatı 15.000 TL civarında. (monitörler ve diğer çevre birimleri dahil değildir) Peki 15.000 TL’ye kaç GeForce Now aboneliği satın alınır? Yanıt;

15.000 / 120 = 125

Bir bilgisayar için 15.000 TL’yi feda ederseniz, 125 ay (yaklaşık 10 yıl) boyunca aynı maliyetle Geforce Now üyesi olabilirsiniz. Geforce Now’ın 6 aylık indirim paketini satın alın ve fiyatlar düşmeye devam ettikçe 10 yılı aşkın bir süre boyunca Geforce Now oyunlarını oynayabileceksiniz.

Tabii bu noktada oyuncunun tipi de çok önemli. Yılda sadece 3-5 oyun oynuyorsanız ve bu oyunların çoğu Geforce Now kullanıyorsa, yeni bir bilgisayar almak pek mantıklı değil. Geniş bir oyun kültüründen geliyorsanız, birçok farklı oyun stili oynuyorsanız ve şu anda oynadığınız oyun Geforce Now’da bulunmuyorsa ve yakın gelecekte çıkması pek olası değilse, satın almayı düşünmelisiniz. Bilgisayarınız ister iyi ister kötü olsun, en yeni oyunları oynamak için yeni sistemler toplamak istiyorsanız Geforce Now sizin için olabilir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir