Popüler mobil oyunlar dendiği zaman akla gelen ilk oyunlar PUGB Mobile ve Call of Duty Mobile oluyor. Şimdi ise bu oyunlara Garena Free Fire isimli bir oyun ekleniyor.

Batı Asya ve Avrupa ülkelerinde 2017 senesinde piyasaya sürülen oyun Latin Amerika ve Asya ülkelerinde inanılmaz bir başarı yakalamış durumda. Bu ülkelerde Battle Royale oyunların liderlik koltuğuna oturmaya yaklaşan Garena Free Fire, PUGB Mobile ve Call of Duty’i koltuğundan edebilir.

Türkiye’de de en popüler mobil oyunlar arasında yer alan PUGB Mobile gelen istatistiklere göre Türkiye’de liderlik koltuğunda oturuyor. Ancak bu rakipsizliği uzun süre devam etmeyebilir. 2017 senesinde piyasaya sürülen ve her geçen yıl kullanıcı sayısını arttıran Garena Free Fire, PUGB Mobile’ın en büyük rakibi olarak görülmeye aday.

Battle Royal oyunlarında Garena Free Fire rüzgarı esiyor!

Ücretsiz olarak indirilen ve oynanan Garena Free Fire son dönemlerde büyük bir yükseliş gösteriyor. Hatta App Anni’nin geçtiğimiz seneki istatistiklere göre Garena Free Fire Android ve iOS işletim sistemine sahip olan uygulama mağazalarında dünya çapında en çok indirilen oyun olmayı başarı. 2020 yılının Şubat ayı verilerine göre ise Garena Free Fire sadece Google Play Store üzerinden 500 milyonun üzerinde indirme sayısına sahip oldu.

PUGB’ye yeni bir harita ve yıkılabilir ortamlar geliyor

Oyunun son dönemlerde ne kadar popüler bir hale geldiğinin bir diğer göstergesi de YouTube üzerinden yayınlanan oynanış videoları. Şimdilik oyunla ilgili İngilizce olarak çok az içerik yayınlansa da, Tayland, Hindistan, Vietnam ve Brezilya’da oyunla ilgili yoğun içerikler paylaşıyor. Bu da oyunun bu bölgelerde daha yoğun oynandığını gösteriyor.

Düşük sistem gereksinimlerine sahip olan Garena Free Fire oyunu içindeki dinamiklerle oyuncuları kendine bağlamayı başarıyor. Piyasaya yaklaşık üç sene önce giren ve gözle görülür bir büyüme elde eden oyunun yükselişi bu şekilde devam ederse Garena Free Fire, en popüler Battle Royal oyunu olabilir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir