Samsung tarafından geliştirilmeye devam edilen Galaxy Z Fold 4 modeli için son dönemlerde yeni bilgiler arka arkaya geliyor. Yeni nesil amiral gemisi katlanabilir akıllı telefon için Ağustos 2022 tarihi itibariyle tanıtımın düzenlenmesi bekleniyor. Ancak teknik özellikler ve telefonda yer alacak bazı yenilikler hakkında pek çok rapor paylaşılmaya başlandı.

Geçtiğimiz günlerde yapılan sızıntının ardından yeni paylaşımlarda kamera özelliklerine yer verildi. Dohyun Kim tarafından Twitter üzerinden yapılan paylaşımda katlanabilir modelde 108 megapiksel ana kameranın kullanılacağı belirtildi. Bu paylaşımlar sonrasında iddiaları destekleyecek pek çok farklı rapor ve bilgi, farklı kaynaklarda yer almaya başladı. 

Galaxy Z Fold 4 kamera özellikleri neler olacak?

Galaxy Z Fold 4 modelin arka kamera kurulumu Galaxy S22 Ultra modeli ile aynı olacak. Tek değişiklik S22’deki periskop sensörün 3x optik zoomlu 10 megapiksel telefoto sensör ile değiştirilmesi olacak. Böylece telefonda çok daha iyi bir performans sunmaya başlayacak olan Samsung, kamera özellikleri ile de katlanabilir modeli çok daha iddialı hale getirecek. Son rapora göre telefonda yer alacak kameralardaki özellikler şöyle; 

  • 108 megapiksel ana kamera
  • 12 megapiksel ultra geniş kamera 
  • 3x optik zoomlu 10 megapiksel telefoto kamera
  • 10 MP ön kamera
Galaxy Z Fold4 by Apple Lab 2 1024x576 1
Galaxy Z Fold 4 için yapılan özel çalışma

Galaxy Z Fold 4 modelinde tek yenilik kameralar olmayacağı gibi ekranda da özel bir çalışma yapılıyor. Geçtiğimiz günlerde sızdırılan raporda Süper UTG olarak adlandırılan bir ekran teknolojisinin geliştirildiği belirtildi. Böyle bir teknolojinin geliştirilmesindeki en önemli hedef ise özel S-Pen kalem ile daha güçlü bir ekran yüzeyinin sunulmak istenmesi. Geliştirilmiş menteşe ve Snapdragon 8 Gen 1 Plus işlemci kullanımının beklenildiği katlanabilir modellerde, milyonlarca kullanıcının beklediği S-Pen yuvası bulunmayacak. Telefon için paylaşılan raporlar beklentileri karşılayacak olsa da S-Pen konusunda şirketin bir adım atmaması, beklentileri karşılayamamasına neden olabilir.

İlgili haber: Galaxy Z Fold 4 S Pen için kötü haber

Konuyla ilgili paylaşılan sızıntı ise Twitter’da şöyle yer aldı;

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir