Samsung katlanabilir akıllı telefonlar pazarının uzun zamandan beri lideri olsa da artan rekabet ile birlikte dengeler değişebilir. Özellikle Galaxy Z Fold 4 modeli ile ilgili gündeme gelen son gelişmelerde pek çok kullanıcının hayal kırıklığına uğrayabileceği bir detaya yer verildi. Bu bakımdan Huawei, Xiaomi ve Oppo gibi rakip markalardan gelen katlanabilir modellerin yanı sıra hayal kırıklığına uğrayan Samsung, katlanır pazardaki alternatifler nedeniyle pay kaybedebilir.

Geçen yılki Galaxy Z Fold 3 S Pen desteği ile dikkat çekmişti. Kullanıcıların yeni katlanabilir modelde kalem kullanacak olması deneyimi daha da iyileştirmiş ti ancak Galaxy S 21 Ultra modelinde olduğu gibi Galaxy Fold 3 modelinde S Pen için özel bir yuvaya yer verilmedi.

Özel bir yuvanın olmaması kalemin taşınması, kullanılması ve kaybedilmemesi için pek çok farklı sorunu da beraberinde getirdi. Çoğu kullanıcı S Pen yuvasına sahip bir kılıf alarak bu sorunu çözmeye çalıştı. Galaxy S22 Ultra modelinin tanıtılması ile kalem için özel bir yuvaya yer verilmesi ise bir sonraki katlanabilir model için beklentileri arttırdı. Ancak gelen ilk bilgilerde böyle bir durumun olmadığı net olarak görüldü. 

Galaxy Z Fold 4 özel yuvaya sahip olmayacak

Oppo Find N modeli, katlanabilir cihazlarda daha küçük ve kompakt bir modelin geliştirilebileceğini ortaya koydu. Samsung’un yeni modelinde de benzer bir adımın atılmak istendiği net olarak görülüyor. Öncekilere göre daha ince ve küçük olarak üretilecek olan Galaxy Z Fold 4, tasarımda yapılan bu değişiklikler sonrasında kalem için özel bir yuva sunmayacak.

Kullanıcılar yeni telefon serisinde de kalem için ayrı bir çaba sarf edecek. Bir önceki modelin özellikle katlandığında çok daha hantal bir yapıda olması Samsung’u bu konuda harekete geçirmiş durumda. Her ne kadar yeni versiyonda tasarım açısından iyileştirmeler yapılsa da kalem için ek bir çözümün sunulmaması dikkat çekiyor.

Daha ince ve küçük tasarım ile geliştirilecek olan Galaxy Z Fold 4’te kalem yuvası olmayacak. Kalemin boyutu küçültülmüş olsa da katlanabilir telefona sığması oldukça zor görünüyor. 

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir