Samsung Galaxy Fold 3 modelinde kullanıcıların sık kullandığı uygulama ve ayarlara ulaşabilmesi için özel bir kenar paneli kullanılmaktadır. Kullanıcılar kullanmak ve etkin hale getirmek istediğinde ekran kenar panelini sabitlemesi gerekir.

Kavisli ekranlarında 2014 yılından beri bu özel kenar panelini kullanan Samsung, Galaxy Fold 3 modelinde de bu özel ekranı açtı. Galaxy Note serisi sona erdiğinden dolayı kavisli ekran geleneğini sürdüren bu yeni modeller, kullanıcıların aynı özellikleri gelişmiş seçenekler ile kullanmasını sağlıyor.

Samsung Galaxy Z Fold 3’te kenar paneli ekranın kenarına nasıl sabitlenir?

Telefonu açtıktan sonra kenar panelinin etkinleştirilmesi gerekmektedir. Etkinleştirmek için Ayarlar> ekran kenar panelleri seçenekleri takip edilerek açma kapama düğmesinden özellik açık duruma getirilmelidir.

Özellik etkin hale getirildikten sonra ise konum bölümünden sağ ya da sol taraf seçilmelidir. Bu seçim ile birlikte istediğiniz şekilde kenar panelini konumlandırabilirsiniz. Son aşamada ise kilitle seçeneğinden kenar panelinin kilitlenmesi yeterli olacaktır. Bu aşamada kullanıcılar için çeşitli kişiselleştirme seçenekleri de sunulmaktadır.

samsung galaxy z fold 3 settings screenshot 05
Ayarlamalar yapılacak özel panel

Hangi uygulamaların yer alacağı, özel ayarların olup olmayacağı, canlı mesaj kutucukların bulunup bulunmayacağı ya da bu kenar panelinde kişilerin listelenip listelenmeyeceği ekranın ayarlar bölümünde yer alan seçenekler ile tercih edilebilmektedir. Üstelik kenar panelinin renklere göre değiştirilmesi, transparan hale getirilmesi, yazı tipleri ve ikonların büyütülüp küçülmesi de yine ayarlar bölümündeki seçenekler arasındadır. 

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir