Galaxy Watch Active 2 için yeni özellikler sunan Samsung  için tansiyon ölçüm uygulamasını tanıttı.

Samsung’un “Health Monitor” adını verdiği yeni uygulama sayesinde Galaxy Watch Active 2 ve piyasaya sürülecek olan yeni Samsung akıllı saatlerde de tansiyon ölçme özelliği olacak.

Geçtiğimiz günlerde Galaxy Watch Active için el yıkama uygulamasını tanıtan Samsung bu kez yeni bir özellikle gündemde. Konuyla ilgili bir duyuru yayınlayan Güney Kore merkezli teknoloji devi “Samsung Health” uygulamasının akıllı saat üzerinden kan basıncını takip edilebileceğini açıkladı. Ayrıca Samsung Health Monitor’ün eklenen bu yeni özelliği, uygulamanın Güney Kore Gıda ve İlaç Güvenliği Bakanlığı tarafından tıbbi cihaz uygulaması olarak da kabul gördü.

Şimdilik sadece Galaxy Watch Active 2 akıllı saatlerde çalışacak olan Samsung Health Monitor hakkında yapılan açıklamalara göre özellik piyasaya yeni sürülecek Galaxy Watch modellerinde de yer alacak.

Galaxy Watch Active 2 nasıl tansiyon ölçecek?

Galaxy Watch Active 2 akıllı saat yardımıla tansiyon ölçmek için öncelikle geleneksel bir tansiyon aletiyle tansiyonunuzu ökçmeniz gerekli. Sonrasında elde edilen tansiyon değerinin Samsung Health Monitor uygulamasına girilmesi gerekiyor. Bu işlem sayesinde akıllı saatin kalibre edilmesi sağlanıyor. 

Samsung Galaxy Watch Active2’nin aktif yaşam özellikleri ile dikkat çekiyor

Kalibrasyon işleminden sonra kullanıcılar, Samsung Health Monitor uygulamasına girerek tansiyonlarını kolay ve hızlı bir şekilde ölçebiliyor.

Galaxy Watch Active, “Kalp Hızı İzleme sensörü”, nabız dalga analizi sayesinde kişinin kan basıncını ölçebiliyor. Samsung Health Monitor uygulaması, akıllı saatin ölçtüğü kan basıncı değeriyle kalibrasyonda girilen tansiyon değeri arasındaki ilişkiyi analiz ederek kişinin tansiyon değerinin tespit edilmesini sağlıyor. 

Galaxy Watch Active 2’nin yeni tansiyon ölçüm özelliği özellikle tansiyon hastaları için anlık tansiyon takibinde büyük bir önem taşıyor. Bu uygulama sayesinde yüksek tansiyon nedeniyle ortaya çıkabilecek hastalıkların erken tespit edilebileceği ön görülüyor.

Galaxy Watch Active yeni özelliğiyle ilgili açıklama yapan “Samsung Electronics Mobil İletişim Şirketi Kurumsal SVP ve Sağlık Ekibi Başkanı Taejong” Jay Yang, “Samsung Health Monitor uygulaması, dünyanın dört bir yanındaki yüksek tansiyondan etkilenen milyonlarca insana yardım etme potansiyeline sahip” diyerek Samsung Health Monitor uygulamasın 2020 yılının üçüncü çeyreğinde kullanıma sunulacağını ve uygulamanın bundan sonra üretilecek Galaxy Watch Active saatlerde olmaya devam edeceğini açıkladı. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir