Samsung Galaxy S23 modeli ile ilgili gündeme gelen iddialarda cihazda Snapdragon 8 Gen 2 işlemcinin kullanılacağı öne sürüldü. 

Samsung tarafından tanıtılacak Galaxy S23 modeli için iddialar gelmeye devam ediyor. Telefonda performansın bir önceki versiyonlara göre daha da artırılması adına Samsung önemli bir yükseltmeye gidebilir. İddialarda telefonda Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 yonga setinin kullanılacağı öne sürüldü. İşlemcide yapılacak yükseltmenin yanı sıra yeni modelde şirketin en önemli odak noktalarından birisinin pil verimliliği olacağı da ifade edildi.

Samsung Galaxy S23 Ultra 200 megapiksel HP2 ile gelecek

Galaxy S23’te neler olacak?

İşlemcinin bir önceki versiyonlarında daha fazla ısının ortaya çıkması, bazı problemleri beraberinde getirmişti. Qualcomm’un yeni nesil çiplerinde bu duruma yönelik değişiklikler yapması ve Samsung’un yazılımsal anlamda yapacağı yenilikler, yeni amiral gemisinin bu konuda çok daha iyi bir performans göstermesini sağlayacak.  %25 performans artışı sağlayan Cortex-X3 çekirdeği ile desteklenen yeni işlemciler, ısı avantajının yanı sıra performansta da çıtayı yükseltiyor. 

Yeni çipin kasım ya da aralıkta tanıtılması bekleniyor. Samsung yeni modelinin tanıtımını ise çip tanıtımı sonrasında gerçekleşecek. Bu kapsamda ise 2023’ün ilk ayları içerisinde telefonun tanıtılması bekleniyor. 

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir