Güney Koreli akıllı telefon üreticisi Samsung’un yeni nesil Galaxy S23 ailesine yönelik detayları görmeye devam ediyoruz. Şimdi ise 2023’ün ilk aylarında lanse edilmesi beklenen serisinin en üst seviye modeli olacak olan Galaxy S23 Ultra için kamera detaylarına yönelik önemli bilgiler sızdırıldı.

Serinin üç farklı model ile gelmesi beklenirken, Galaxy S23 Ultra kamera yetenekleri ile tekrar gündem olmayı başardı. Ice Universe kaynağına göre Samsung Galaxy S23 Ultra modelinde yüksek bir ihtimalle Samsung’un henüz tanıtımını gerçekleştirmediği 200 megapiksel HP2 sensörü kullanılacak. Ayrıca ISOCELL HP1 sensörü sonrasında HP2 atlanarak ISOCELL HP3’ün tanıtıldığını belirtelim.

Samsung ISOCELL HP2 ile dikkat çekecek

Galaxy S23 Ultra

Gelen bilgiler kapsamında HP2 sensörünün atlandığı Samsung’un farklı planları olduğu ve sadece kendi cihazlarına özel olarak HP2 sensörü ile özel optimizasyonlar sunması bekleniyor. Bu sayede ise yeni Galaxy S23 ailesinde çok daha keskin ve üst seviye kaliteli kameralar görebileceğiz. Yeni ISOCELL HP3 sensörü 0.64um yerine 0.56um piksel boyuta sahip olarak 1/1.4 inç sensör ile geliyor. HP1 sensörüne göre yüzde 20 daha az yer kaplayan HP3 sensörü, SuperQPD otomatik netleme teknolojisine sahip olacak. Ayrıca her pikselin AF yetenekleri ile fotoğrafın her alanında başarılı bir netleme göreceğiz.

Galaxy S23 ve Galaxy S23 Plus modellerine gelecek olursak, 12 megapiksellik selfie kamerası ile gelecekler. Ayrıca modeller üzerinde 3x zoom yeteneği sağlayacak 10 megapiksel telefoto kamera da bulunacak. Galaxy S23 Ultra ise 10 megapiksel periskop kameraya sahip olacak. Bu yeni kamera modülleri sayesinde S23 Ultra’da 10x kayıpsız zoom yeteneği göreceğiz. Yeni model serisine yönelik bilinenlerin bunlardan ibaret olduğunu belirtelim. Şubat ayında Samsung’un Unpacked etkinliği kapsamında yeni Galaxy S23 ailesini tanıtması bekleniyor. Şirketin telefonlarının yanı sıra yeni nesil tablet duyurusu da gerçekleştirmesi bekleniyor.

Samsung Galaxy S23 beklenen özelliğe sahip olmayacak

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir