Yeni katlanabilirler modellerin tanıtılmasının ardından gözler Galaxy S23 serisine çevrildi. Şirketin düzenleyeceği yeni etklinlikte Galaxy S23+ ve S23 Ultra ile birlikte Samsung Galaxy S23 tanıtılacak. Oldukça güvenilir bir sızıntıya göre, hem ekran boyutu hem de genel kasa boyutları,  Samsung Galaxy S22 serisinden pek de farklı olmayacak.

Samsung Galaxy S23 kamerası hakkında yeni sızıntılar

Sızıntı, Samsung Galaxy S23 serisinin boyutlarını ortaya koyuyor

Samsung katlanabilir modellerinin ardından yeni Galaxy S serisini kullanıcıların karşısına çıkarmaya hazırlanıyor. Samsung Galaxy S23, S23+ ve Galaxy S23 Ultra olmak üzere üç farklı modelden oluşan seri bir önceki seriyle oldukça benzer özelliklere sahip.

Bir süredir Ultra modelin 3D parmak okuyucu sensör ve 200 MP kamera ile geleceğinden söz ediliyordu. “Ice Universe “den gelen yeni bilgiler ekran boyutu da dahil olmak üzere tüm kasa verilerini ortaya çıkardı.

Ekran boyutu açısından hiçbir şeyin değişmediğini ve teknik özelliklerinde bir önceki modelle çok benzediğini daha önceki sızıntılardan öğrenmiş olsak da tasarımda gözler görülür farklar olmaması biraz can sıkıcı. Gelen sızıntılara göre Samsung Galaxy S23’ün ekranı 6.1 inç, Galaxy S23+’nın 6.6 inç ve amiral gemisi Samsung Galaxy S23 Ultra’nın 6.8 inç büyüklüğünde olacak.

Galaxy S23 serisinde hangi donanımlar yer alacak?

Cihazları birbirinden ayıran özellikler ise kasanın altında gizlenmiş donanımsal özellikler. Snapdragon 8 Gen 2’yi kullanmasını beklediğimiz cihazlar 200 megapiksel ISOCELL görüntü sensörüne sahip olabilir. Ancak Samsung güçlü bir görüntü sensörü kullanmayı tercih etse de ne yazık ki hem daha önce ürettiği modellerden, hem de rakiplerinden geride kalıyor. Özellik olarak incelediğimizde Motorola’nın yeni piyasyaa sürdüğü Edge 30 Ultra modelinin Samsung’u geçtiğini söylemek yanlış olmaz.

Bununla birlikte Söylentilere göre Qualcomm’un Vivo X80 Pro ile ünlenen “3D Sonic Max” parmak izi sensörünün kullanımı da sadece Samsung’la sınırlı kalmayıp ilerleyen zamanlarda daha çok cihazda karşımıza çıkacak. Eğer yeni serinin özellikleri gerçekten sızdırıldığı gibi olursa Samsung satış beklentilerine ulaşamayabilir.

Önümüzdeki haftalarda gelecek sızıntılar bize cihazda nasıl özelliklerin olacağını net bir şekilde gösterecek gibi duruyor. Peki siz yeni Samsung Galaxy S23 serisinde ne görmek istiyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlarda paylaşmaktan çekinmeyin.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir