2023’ün başlarında çıkacak olan Galaxy S23 serisinin başında, gelişmiş özelliklere sahip Samsung Galaxy S23 Ultra modelini bulacaksınız.

Samsung Galaxy Wide 6 resmi olarak tanıtıldı

Üç farklı modelden oluşacak olan Samsung Galaxy S23 serisi, kamera odaklı detaylarıyla yeniden gündemde. Geçen hafta şirket, Samsung Galaxy S23 Ultra’da 200 megapiksel ana kamera kullanma konusunda net bir karar aldı ve bunu üretici ortaklarına bildirdi. Bugün bu konuyla ilgili %100 emin olduğum yeni teknik detaylar ortaya çıktı.

Samsung Galaxy S23 modeli 200 MP’lik kamera ile gelebilir

Güvenilir bir kaynaktan alınan bilgiye göre Galaxy S23 Ultra’da kullanılacak 200 megapiksel kamera, 1/1.3 inçlik bir sensör üzerine kurulu olacak. Kaynaklara göre F1.7 diyafram değeri ile desteklenecek sensör 0,6 µm boyutunda. Samsung şu anda iki farklı 200 megapiksel kamera sensörüne sahip. Bu yöndeki ilk çözüm ISOCELL HP1 oldu. Ayrıca geçtiğimiz aylarda ISOCELL HP2 isminden vazgeçilmiş ve ISOCELL HP3’e dahil edilmiştir. Bilgiler doğruysa Galaxy S23 Ultra, Samsung telefonlara özel 200 megapiksellik yeni bir sensör alacak.

Bu yeni sensör ISOCELL HP2 olarak adlandırılabilir veya tamamen farklı bir isim seçilebilir. Peki Samsung’un ISOCELL HP1’i ile daha sonra tanıtılan ISOCELL HP3 arasındaki fark nedir? HP3, 0,64 µm yerine 0,56 µm piksel boyutuna sahiptir ve 1/1,22 inç yerine 1/1.4 inç sensör üzerine inşa edilmiştir. HP1’e göre %20 daha az yer kaplayan ve dolayısıyla daha fazla telefona erişebilen HP3, Super QPD otomatik odaklama teknolojisi ile geliyor. Sensördeki her piksel, köşeden köşeye sabit otomatik odaklama için otomatik odaklamayı destekler.

Samsung Galaxy S23 ailesi için başka kamera detayları da var. Geçen ay, 108 megapiksel ana kamera ile donatılacak olan Galaxy S23 ve Galaxy S23 Plus modellerinin 12 megapiksel özçekim kamerası ile donatılacağı bildirilmişti. Bundan sonra, Galaxy S23 ve Galaxy S23 Plus’ta 3x yakınlaştırmayı geri getirecek 10 megapiksel telefoto kamera kullanılacağı söyleniyor.

Ailenin amiral gemisi modeli Samsung Galaxy S23 Ultra’nın 10 megapiksel periskop kameraya yerleştirileceği söyleniyor. Şu anda kullanımda olan kamera modülü ile telefon 10x kayıpsız yakınlaştırma elde edecek ve muhtemelen daha düşük yakınlaştırma seviyeleri için ek bir telefoto kamera içerecek. Bu arada, Galaxy S23 Ultra’nın Qualcomm’un 3D Sonic Max daha büyük parmak izi donanımını kullandığı söyleniyor.

Peki siz Samsung’un yeni Galaxy S modeli hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir