Japon teknoloji üreticisi Fujitsu, dünyanın en hafif bilgisayarı olarak duyurduğu Fujitsu WU-X / G2 (Fujitsu Lifebook) modelini tanıttı. Cihaz, ağırlığı ile MacBook Pro’nun yarısından bile hafif.

Japon merkezli şirketin klavye kadar hafif olan dizüstü bilgisayar modeli, hafif ve ince tasarıma rağmen donanımlarıyla dikkat çekiyor. Fujitsu Lifebook adıyla pazarda yer alacak yeni model, sadece 634 gram ağırlığında. iPhone 13’ün 174 gram olduğunu hatırlatalım. Cihazın oldukça hafif olmasıyla beraber bazı dezavantajları da bulunuyor. Pil kapasitesi rakip laptop modellerine göre düşük. Ancak bu düşüklüğe rağmen cihaz 11 saatlik pil ömrü ile iyi seviyede.

Fujitsu Lifebook özellikleri neler?

Fujitsu Lifebook

11 saatlik pil ömrü sunan modelin bataryası 25WHr seviyesinde. Teknik özelliklerine bakacak olursak 12. nesil Intel Core 1235U işlemcisine sahip olan cihazın 8 GB / 16 GB ve 32 GB LPDDR4x bellekten güç alacağı belirtiliyor. 256 GB ile 2 TB arasında değişen dahili depolama seçenekleri bulunan model, optik sürücü ile geliyor.

Cihazın ekran tarafına gelecek olursak, 13.3 inç boyutlu Full HD bir ekranla gelen Fujitsu WU-X G2 yerleşik olarak HD web kamerasına da sahip. Diğer yandan WiFi-6 ve Bluetooth 5.1 gibi destekler ile Intel AX201 yonga setinin olduğunu belirtelim. Bağlantı noktasında ise kart okuyucu, 3 adet USB ile 1 adet HDMI bağlantısı barındıran modelde 1 adet de Gigabit Ethernet okuyucusu var. Diğer yandan cihazın güç tuşunda parmak izi tarayıcısı olduğunu da belirtelim.

Yeni oyun dizüstü bilgisayarı: Asus ROG Flow X16

Fujitsu’nun yeni WU-X G2’nin 317.222 yen fiyat etiketi belirlenmiş durumda. 2400 dolar olarak tekabül eden bu cihaz Japonya’ya özel olarak çıkış yapacak. Global’de satılıp satılmayacağı ise henüz bilinmiyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir