Binance, işlem hacmiyle en büyük üçüncü kripto para borsası olan FTX’i satın alacağı haberleriyle, yatırımcılar ve piyasalarda ciddi bir kargaşa yaşandı. 

FTX kripto borsasının yerel tokeni FTX Token (FTT) günün erken saatlerinde yüzde 32’lik bir düşüşten tekrar yükselişe geçmeye çalışıyor. Yukarı yönlü hareketlilik uzun süre devam etmeden son buldu. Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ) rakip borsa FTX’i satın alacağına dair haberi Twitter üzerinden yayınladı. Tweet’in yayınlanmasının ardından FTT token fiyatı ani bir yükselişe geçti ve dakikalar sonra ise sert bir düşüş yaşadı.

Binance, FTX’i Satın Mı Alıyor?

FTT düşüşü sürüyor

Yazının hazırlandığı dakikalarda Binance borsasındaki verilere göre FTT yüzde 75 düşüşle 5,3 dolar üzerinden el değiştiriyor. Büyük bir satış baskısı, tokenin tüm borsalarda satılmasıyla bir araya gelince, tokenin tüm değerini kaybetme olasılığı çok daha artıyor. Borsada yaşanan ani hareketler karşısında FTT’nin 0’a düşmesi ve yeni bir Terra LUNA olayının yaşanması bekleniyor. 

Binance’ın yerel tokeni BNB fiyatı piyasanın hareketliliği nedeniyle düşüş yaşamış olsa da, Binance borsasının günün sonunda büyük kazanç sağlaması bekleniyor. Şu anda dünyanın en büyük kripto para borsalarından Binance, FTX’i satın almasının ardından tüm rakiplerinin daha da önüne geçebilir. Bir diğer açıdan ABD ara seçimleri, gelecek hafta içerisinde açıklanacak ABD TÜFE enflasyon verilerinin etkisi, ABD hisse senetlerindeki gerginlik kripto para piyasasında tedirginlik yarattı.

Dubai merkezli W Hotels, Shiba Inu’yla ödeme kabul edeceğini açıkladı

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir