Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance ve bir diğer dev borsa FTX son günlerde sık sık gündeme geliyor. 

Binance’in Kurucusu ve İcra Kurulu Başkanı Changpeng Zhao, elinde bulunan FTX yerel tokeni FTT’leri satma kararı aldıklarını açıklamasının ardından piyasalar karışmış ve adeta FTX ile bir savaş başlatmıştır. Bunun üzerine FTX’den de cevap gecikmedi ve olaylar daha da uzadı. Şimdi ise CEO Zhao’dan yeni bir bilgi aktarıldı. Öyle ki CEO Zhao, işlem hacmi bakımından üçüncü en büyük kripto para borsası olan FTX’i satın almak adına planlama yaptıklarını açıkladı. Zhao, Twitter üzerinden yapmış olduğu açıklamada, FTX’in bugün Binance’den yardım istediğini açıkladı. FTX’in likidite sorunlarıyla karşı karşıya kaldığını belirten Zhao konuyla ilgili şunları belirtti: 

“Kullanıcıları korumak adına, FTX.com’u tamamen satın almak ve likidite sorununu gidermeye yardımcı olmak amacıyla bağlayıcı olmayan bir niyet mektubu imzaladık.” 

Zhao’nun bu açıklamalarının ardından FTX’in Üst Yöneticisi Sam Bankman-Fried’de söz konusu bu gelişmeleri onayladı ve “Binance ile FTX.com için stratejik bir işlem üzerinde anlaşmaya vardık.” dedi.

Binance ve FTX arasında bir soğuk savaşı dönemi başladığına dair çıkan söylentilerin çıktığını belirten Bankman-Fried, 

“Binance, düzenleyicilerle sektör arasındaki ilişkileri geliştirmeye çalışırken, daha merkezi olmayan küresel bir ekonomiye bağlı olduklarını defalarca gösterdi” şeklinde açıklama yaptı.

Konuyla ilgili elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup, gelecek günlerde detayların netleşmesi bekleniyor.

Google, Web3 alanında gelişmeye çalışıyor!

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir