Ford elektrikli araba satışında yeni bir döneme giriyor. Ford CEO’su, elektrikli araba konusunda Tesla’yı örnek aldıklarını söyledi.

Ford, elektrikli araçlarının duyurusunu yaptı

Dev otomobil üreticileri elektrifikasyona geçişi hızlandırıyor. Elektrikli araba üretmek için şirketi ikiye bölen Ford’dan EV ile ilgili çarpıcı açıklamalar geldi. Ford CEO’su Jim Farley, elektrikli otomobilleri sabit fiyatla sadece çevrim içi satacaklarını ifade etti.

Ford: Elektrikli arabalar sadece internet üzerinden sabit bir fiyata satılıyor

Bernstein Stratejik Kararlar Konferansı’nda Ford CEO’su Jim Farley, Tesla tarafından başlatılan çevrimiçi bir araba satış modeline geçeceklerini şu sözlerle duyurdu:

“Pazarlıksız fiyata yüzde 100 çevrim içi olmalıyız. Bayilerde EV olmayacak, doğrudan müşteriye gidecek” 

Araba devinin yalnızca çevrimiçi satışlara geçmesine şaşmamalı. Daha önceki raporlara göre Ford, dağıtım için Tesla’dan 2.000 $ daha pahalıya mal olacağını tahmin ediyor. Şirket, bunun pazarlamacılar için rekabette üstünlük sağlamak için iyi bir fırsat olduğunu söylese de, “standartların acımasız olması gerektiğini” söylüyor.

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, ilk çıkışıyla birlikte otomobillerini sadece internet üzerinden satıyor. Tesla’nın perakende mağazaları olmasına rağmen, perakende hizmetleri yoktur. Arabalar için lojistik maliyetlerini azaltır ve araba başına karı artırır.

Jim Farley, Tesla’nın son çeyrekteki satışlarını gördüğüne şaşırdığını şu sözlerle itiraf etti:

“Geçen yılın ikinci çeyreğinde Tesla’ya kar yağdığında, dünyamı tamamen değiştirdiğini hissettim. Elektrikli otomobillerden daha çok para göreceğiz”

Ford CEO’su Jim Farley de reklamla ilgili ilginç açıklamalarda bulundu. Farley’e göre Ford, yalnızca ilgi alanlarına hitap eden reklamlar göstermelidir.

“Ford Motor’un elektrikli araçlar için Super Bowl (Amerikan futbolu için bir turnuva) reklamı yaptığını görürseniz, hisse senedinizi satın.”

CEO Farley’in elektrikli araçlarla ile ilgili açıklamaları, Ford’un 2026 senesine kadar yılda 2 milyon EV satma hedeflerini açıklamasından kısa bir süre sonra geldi. Hatırlarsanız şirket, çeşitli montaj tesislerinde çalışması için 3.7 milyar dolar harcayarak işçi alacağını belirtmişti. Bugün yapılan açıklama da Ford’un elektrikli araç pazarında güçlenmek için emin adımlarla ilerlediğini gösteriyor. Eğer bu şekilde devam ederse Ford, Tesla’nın en büyük rakibi haline gelebilir.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir