Türkiye’de batarya üretimi sağlamak için önemli bir hamle atan Ford, kısa bir süre içerisinde Avrupa odaklı iddialı bir ürün seçeneği kurmak istiyor. Bir süredir elektrikli otomobil geleceği ile ilgili kendi içerisinde geliştirme hamleleri ile gündemde yer alan Ford, sonunda geniş çaplı planlama niteliğinde duyurularını gerçekleştirdi. 

Ford Otosan’dan elektrikli araç üretimiyle ilgili önemli açıklamalar

Otosan’ın da hayati olma özelliğine sahip olan bu planlama ile beraber Amerikalı üreticinin Avrupa odaklı elektrik çalışmaları netlik kazanmaya devam ediyor. Planlama ile beraber 2035 yılı içerisinde tamamen elektrikli modelleri satmaya hazırlandığını dile getiren Ford, bu tarihe kadar üretim ve lojistik gibi diğer operasyonel süreç için de karbon nötre gidiş odağında yapılanmayı tercih ediyor. Ticari araç odağında marka için önemli bir noktada yer alan Türkiye’de tahmin edildiği üzere dönüşümden nasibini alacak. Amerika ile beraber Türkiye’de üretilen elektrikli Transit modelleri için bataryaların üretileceği “Gigafactory” yatırımın da burada yapılması planlanıyor. Türkiye için ilk olma niteliğine sahip olan bu devasa kapasiteli batarya tesisi yatırımı, gelecekteki süreç içerisinde diğer markaların adımları için de referans olma özelliğine sahiptir. 

8 5

Ford yeni modelleriyle ilgili yeni bilgiler geldi

Halihazırda bulunan ürün seçeneklerinde yer aldığı Fiesta, Focus ve Puma gibi önemli isimlerin tamamen elektrikli olarak yollarına devam edeceği de bugün yapılan açıklamalar ile beraber netlik kazandı. Ford Avrupa CEO’su Stuart Rowley tarafından doğrulanan bilgilerde, 2023 yılı için yeni bir modelin sunulacağına dair detaylarda dikkat çekiyor. Gerçekleştirilen bu ortaklık kapsamında bataryası ve altyapısı (MEB) Volkswagen’den sunulacak olan modelin kompakt crossover niteliklerine sahip olması bekleniyor. Eğer bir değişiklik söz konusu olmazsa tamamen yeni olan bu aracın üretimi Köln’de yapılacak. Şu an için elde edilen bilgiler sadece bunalarla kısıtlıdır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir