Yangın riski nedeniyle 100.000 aracı geri çağıran Ford, bu araçların tamamında 2.5 litrelik hibrit motora sahip olduğunu açıkladı.

Ford, elektrikli araçlarının duyurusunu yaptı

Son zamanlarda markalar, çeşitli sorunlar nedeniyle araçlarını geri çağırıyor. Bu şekilde, spesifik sorun markanın teknik servisi tarafından çözülebilir. Araba sahibine iade edilebilir Sonunda Ford, yangın iddiaları nedeniyle on binlerce aracı geri çağırdı.

Hibrit motorlu bir Ford modellerinde yangın riski var!

Yangın riski nedeniyle 100.000 aracı geri çağıran Ford, bu araçların tamamının hibrit olduğunu açıkladı. Açıklanan araçlar arasında Lincoln Corsair, Ford Escape ve Maverick modelleri yer aldı. Tüm modellerin 2,5 litrelik hibrit güç aktarma organı ve bir plug-in hibrit olduğu söyleniyor.

Raporlara göre sorun krank milinden kaynaklanıyor. Krank milindeki sorunun daha sonra motor arızasına yol açabileceği belirtiliyor. Ancak daha da önemlisi, sıcak motor parçalarına yağ ve yakıt sızmasına neden olan bir arıza yangına neden olabilir.

Ford, şu anda dünyanın çeşitli yerlerinde 23 yangın çıktığını belirtti. Bu yangında şans eseri kimse yaralanmadı. Ford, elektrik kesintilerinin son derece nadir olduğuna dikkat çekiyor. Potansiyel olarak sorunlu araç yüzdesi 100.000 araçta 17 olarak listelenmiştir.

Listelenen araçlar en yakın Ford Servis Merkezi’ne gönderilecektir. Ancak Ford motor sorununu çözemedi. Bunun yerine, kaputun altında yangın çıkmasını önlemek için ek hava akışı sağlanacak, bu da yangını önleyecektir.

Firma, sorunun üretim aşamasında çözüldüğünü belirtiyor. Dolayısıyla yeni araç modellerinde benzer bir sorun yoksa 8 Ağustos’ta Amerikalı üretici, etkilenen araç sahiplerini bu olay hakkında bilgilendirmeye başlayacak. Ford’unuzun bir geri çağırma konusu olup olmadığını https://www.ford.com/support/recalls/ adresinden öğrenebilirsiniz

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir