İnternetin en gizlilik odaklı tarayıcısı olan ve kişileştirme özellikleriyle ön plana çıkan Firefox yeni güncellemeyle gizli pencere özelliğini yeniden tasarlayacak. İşte detaylar;

Firefox Relay telefon numaralarını da gizleyecek

Mozilla dün Firefox için yeni güncellemeyi yayımladı. Erişilebilirlik, gizlilik ve kişiselleştirmeye odaklanan bu güncelleme daha çok gizlilik isteyen kullanıcıların yüzünü güldürecek. Gelelim güncellemenin tüm detaylarına.

Firefox gizli pencereyi yeniden tasarlıyor

Mozilla’nın tasarladığı yeni güncelleme ile Firefox tarayıcısı pek çok yeni özellik kazanıyor. Bu özellikler arasında en çok dikkat çekeni ise Gizli Pencere’nin masaüstüne bir kısayol olarak eklenecek olması. Bugüne kadar kullanıcıların uygulama menüsünden giriş sağladığı Gizli Pencere’ye erişim yeni güncelleme sayesinde daha kolay hale getirildi.

Buna ek olarak artık Gizli Pencere özelliğine normal tarayıcıyla gizli arama arasında daha kolay bir ayrım yapılabilmesi için yeni bir logo ve otomatik bir koyu temanın dahil olduğu bazı tasarım güncellemeleri eklenecek. Şirket bu sayede kullanıcıların iki tarayıcı arasında ayrım yapmasını kolaylaştıracak.

Mozilla Firefox’a yeni gizlilik özelliği geldi

En son güncellemede öne çıkan bir diğer özellik ise kapatılmış sekmelerin toplamda 25 tane olacak şekilde sunulması. Bu gelen özellikle kullanıcıların en son ziyaret ettiği siteleri yeniden ziyaret etmesi daha kolay hale getirilecek. PC ve mobil cihazlarını senkronize eden kullanıcıların da son üç sekmesi aktif bir şekilde görünecek.

Bunlara ek olarak yeni güncelleme ile kullanıcıların imza eklemesi gereken belgelerin çıktı almasına da gerek kalmayacak. Şirketin PDF düzenleyicisine getirdiği yeni özellik kullanıcıların belgelerine çıktı almadan imza eklemesine olacak tanıyacak. Bunun yanı sıra macOS 10.15 ve üstü sistemlerde tarayıcının bir metin tanıma özelliği de mevcut. Bu kullanıcıların belgeleri elle yazarak temize geçme zorunluluğunu ortadan kaldırıyor.

Dünya çapında en çok kullanıcıya sahip olan ilk beş tarayıcı arasında bulunan Firefox işlevsel özellikleriyle ilerleyen zamanlarda daha fazla kullanıcıyı kendine çekecek gibi duruyor. StatsCounter tarafından açıklanan bilgilere göre Firefox geçtiğimiz Eylül ayında yüzde 7,28’lik masaüstü kullanıcısı ile dördüncü sırada yer alıyor.

Peki siz Firefox’un yeni güncellemesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir