Firefox tarayıcısına gelen Firefox Relay özelliği, kullanıcıların telefon numaralarını da maskelemesini sağlayacak. Böylece spam arama ve mesajların önüne geçilmesi mümkün olacak.

Firefox’ta kullanıcıların maillerini gizlemesini sağlayan ve gizliliği ön plana çıkaran özelliğin kapsamı genişliyor. Kullanıma sunulduğu andan itibaren kullanıcıların büyük ilgi gösterdiği Firefox Relay için yeni güncellemeler resmi olarak duyuruldu. 2020 yılında ilk adımı atılan yeni özellik, kullanıcıların e-posta adreslerini korurken bugüne kadarki süreçte 1.3 milyondan fazla istenmeyen e-postayı da uzaklaştırmayı başardı. Gizlilik koruması kapsamında artık telefon numaraları için de koruma alınabiliyor. “Firefox Relay kullanıcıları için gizlilik koruması bitmiyor. Siber Güvenlik Farkındalık Ay kapsamında kişisel telefon numaralarını korumak için kullanıcı tarafından istenen yeni bir özelliği duyurmaktan heyecan duyuyoruz.” denilen yeni özellik, tarayıcının daha fazla dikkat çekmesini sağladı.

Firefox Relay telefon numarası gizleme özelliği nasıl kullanılacak?

2

Firefox Relay özelliği, Firefox Relay aboneleri tarafından kullanılabilir. Web sitesinden de erişilebilecek olan özellikte kullanıcılara kullanımlara özel telefon numarası oluşturuluyor. Ücretli olan bu abonelikte, seçilen paketlere göre kullanıcıların e-mail ve telefon numarası gizleme özelliğinden yararlanması mümkün olacak. Şu anda sadece ABD ve Kanada’da kullanılacak olan özellik, ilerleyen dönemlerde daha fazla bölgede daha kapsamlı bir şekilde hizmet verecek.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir