Mozilla Firefox 102, GNU/Linux, macOS ve Windows için duyuruldu. İşte Firefox’a gelen birbirinden güzel yenilikler.

Mozilla Firefox gizlilik odaklı yeni özellikler kazandı

Mozilla Firefox’un aylık sürüm döngüsü devam ediyor ve Firefox 102, Firefox 101’den bir aydan kısa bir süre sonra, web’de gezinmeyi kolaylaştıran çeşitli geliştirmelerle birlikte yayınlandı. Eklenen yenilikler arasında, belirli siteler tarafından gerektiğinde konum belirleme hizmetleri sağlayan bir D-Bus hizmeti olan Linux Geoclue kullanıcıları için destek yer alıyor.

Mozilla Firefox nasıl yeniden başlatılır?

Firefox 102 ayrıca Dailymotion, Disney+ HotstarFunimationHBO MaxSonyLIV ve Tubi video akış hizmetlerine altyazı desteği ve Yüksek Kontrast kullanarak daha da geliştirilmiş PDF okuma modu ekler.

Geliştiriciler için yeni özellikler de eklendi

-Geliştirici Araçları’nın Stil Düzenleyici sekmesinde stil sayfalarını filtreleme desteği, wasm-unsafe-eval Content-Security-Policy (CSP) yönergesi için destek eklendi.

-Standart olmayan IDBMutableFile, IDBFileHandle’ı devre dışı bırakıldı.

-IDBFileRequest arabirimleri ve varsayılan olarak IDBDatabase.createMutableFile() yöntemi, yalnızca Firefox’a özgü Window.sidebar özelliğini bir tercihin arkasına taşır ve CSS’yi eklemek ve kaldırmak, komut dosyalarını yürütmek veya içerik kaydını yönetmek için kullanılan komut dosyası API’sini yapar Manifest V2 uzantılarında kullanılabilen komut dosyaları ve TransformStreams için destek eklendi.

Daha önce de belirtildiği gibi Mozilla, Firefox 102’nin 28 Haziran 2022’de macOS ve Windows’u piyasaya sürmeye başlayacağını resmi olarak duyurmayı planlıyor.  Ek olarak Ftp sunucusundan erken olarak da erişim sağlayabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir