Windows, Mac ve Linux işletim sistemlerinde desteklenen Mozilla Firefox, zaman zaman sorun yaşandığı için kullanılamaz duruma gelebilir. Eğer bir sorun yaşıyorsanız ve sayfadaki sekmeleri kaybetmeden tarayıcı yeniden başlatmanız gerekiyorsa aşağıdaki adımları takip etmeniz yeterli.

Yeniden başlatma konusunda bilgisayarlarda alışkın olduğumuz reset seçeneği tarayıcılarda olmadığından dolayı çoğu kullanıcı, tarayıcı ya da uygulamalarda bu durumun eksikliğini yaşayabiliyor.

İşte Mozilla Firefox için yeniden başlatma işlemleri

İlk önce Mozilla Firefox’u açın. Tarayıcı açıldıktan sonra ise adres çubuğuna about:profiles yazın ve Enter’a basın.

Açılan “Profiller Hakkında” sayfasında, sağ üst köşedeki “Yeniden Başlat” etiketli kutuyu bulun. Tüm açık sekmelerinizi korurken tarayıcıyı yeniden başlatmak için “Normal Olarak Yeniden Başlat”ı tıklayın.

Bu işlemleri yaptığınız andan itibaren Firefox menüden çıkış yapacak, kapanacak ve ardından yeniden başlayacaktır. Firefox’un yeniden başlatılmasının ardından kayıtlı hale gelen sekmelerde yine aynı şekilde ekranda yer alacak ve sayfalar görüntülenmeye başlanacaktır. Ancak özellikle yeniden başlatmaya rağmen sorunu gideremiyorsanız bu sefer yine adres çubuğuna about:profiles yazın ve Enter’a basın.

Sorunların giderilebilmesi adına ise bu sefer eklentiler devre dışı bırakarak yeniden başlatma seçeneğini değerlendirin. Bu seçeneğe tıkladıktan sonra Firefox’un sorun giderme modunda açılacağını belirten bir uyarı penceresi görülür. Penceredeki seçeneklerden ihtiyacımıza göre seçim yaparak sorun giderme modunu kullanabilir ve problemlerimizi daha derin bir şekilde çözüme yolunu deneyebilirsiniz.

Bu işlemleri yaptıktan sonra Firefox özelleştirmeler ve eklentiler olmadan yeniden başlatılacaktır. Eğer yeniden başlatma sonrasında sorunlarınız çözüldüyse tüm eklentileri ve özellikleri tek tek etkin hale getirerek hangi eklentinin ya da ayarın soruna neden olduğunu tespit edebilirsiniz. Bu adımları takip ederek Mozilla Firefox’taki sorunu tespit edebilir ve sorunlarınızı kolay bir şekilde çözebilirsiniz.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir