Facebook, Novi Salı adlı kripto para birimleri için yeni dijital cüzdanını piyasaya sürdü ve lojistik konusunda yardımcı olması için Coinbase’ile anlaşma yaptı.

Coinbase, Salı günü erken saatlerde yaptığı duyuruda, Novi cüzdanının erken test sürümüne kaydolan kullanıcılara Facebook’un sunacağı kripto para birimlerini depolayacağını söyledi. Haberin ardından Coinbase hissesi Salı sabahı %2 yükseldi.

Facebook yeni dijital cüzdan Novi ile karşımızda!

ABD ve Guatemala’da başlamak üzere küçük bir pilot programda kullanıma sunulan Novi, açıklamaya göre, insanların yurt dışına anında, güvenli ve ücretsiz olarak para gönderip almalarını sağlayacak. Coinbase, kripto işlemlerini yöneten yazılımıyla fonları güvende tutan Coinbase Custody aracılığıyla Novi’yi destekliyor. Ortaklık, ülkenin en büyük kripto para borsası için bir kazanç, ancak şu anda kripto saklama için çok fazla seçenek olmadığı için sürpriz değil. Novi kullanıcıları, Paxos Doları veya USDP ile işlem yapacak. Mevcut CoinMarketCap sıralaması 100. olan stablecoin, ABD dolarının fiyatına sabitlendi. Karşılaştırma için, dolara sabitlenmiş başka bir stablecoin olan USDC, piyasa değerine göre ilk on içinde yer alıyor.

Facebook, sistemlerini üç yılı aşkın bir süredir başarıyla çalışan bir stabilcoin ile test edebilmeleri için USDP’yi seçtiğini söyledi. Şirket ayrıca seçimi USDP’nin “önemli düzenleyici ve tüketici koruma özelliklerine” sahip olmasına ve “rezervlerinin tamamen ABD doları tarafından desteklenmesine ve %100 nakit ve nakit benzerlerinde tutulmasına” bağladı.

Facebook, yasal onay aldıktan sonra Novi’yi desteklediği Diem adlı bir madeni paraya geçirmeyi planladığını söyledi. Facebook ayrıca Novi’nin amacının her zaman diğer dijital cüzdanlarla birlikte çalışabilirlik olduğunu söyledi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir