Facebook yeni dijital cüzdan Novi ile karşımızda! - Haberler - indir.com

Facebook yeni dijital cüzdan Novi ile karşımızda!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-28 18:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Sosyal medya devi Facebook, 2019 yılının Haziran ayında, kripto para birimi olan Libra ile pazara giriş yapmıştı. Resmi olarak duyurulan Libra ile beraber Calibra adında da bir dijital cüzdanını duyurmuştu. Daha sonra geçen süre ardından Calibra adından vazgeçen Facebook, yeni cüzdanı ile yoluna devam edecek gibi duruyor. Dijital cüzdan Novi ile şirket, kripto para noktasında çalışmaların devam ettiğini de göstermiş oldu diyebiliriz. Facebook, yayınladığı bir blog yazısında Novi Financial ismiyle yoluna devam edeceğini duyurdu. Latincede “Novus” ve “Via” kelimelerinden esinlendiğini açıklayan Facebook, Novi’nin logosu ile de dikkatleri çekti. Diğer yandan Novus’un yeni Via’nın da “Yol” anlamına geldiği biliniyor.

Facebook yeni dijital cüzdanı Novi ile karşımıza çıkıyor

Facebook Workplace için video konferans özelliğini kullanıma sunduFacebook Workplace için video konferans özelliğini kullanıma sundu

Calibra’nın logosu, Current adlı bir bankanın logosu ile benzerlik göstermesi sebebiyle eleştirilmişti. Novi’nin logosunda ise herhangi bir benzerlik bulunmuyor. Diğer yandan logoda Libra’nın logosu da bulunuyor. Bir süredir Libra noktasında Facebook cephesinden herhangi bir hareket gelmemişti. Son yaşanan Novi gelişmesi ile beraber çalışmaların devam ettiğinin sinyallerini de verdi diyebiliriz. Facebook’un Linra ile birçok ulusal para birimiyle uyumlu bir kripto para birimine sahip olmak gibi amacı yer alıyor. Hedeflere göre Libra da tıpkı dolar ya da sterlin gibi satın alınabilen bir para birimi olacak.

Novi’nin resmi web sitesi şuan için İngiliz Sterlini, Amerikan Doları ve Euro’nun da gündemde olduğu gözüküyor. Bakalım Novi pazarda ne gibi işler yapacak göreceğiz.


Microsoft Surface Duo kurulumu nasıl yapılır?Microsoft Surface Duo kurulumu nasıl yapılır?
12 milyon Facebook kullanıcısının kişisel verileri sızdırıldı12 milyon Facebook kullanıcısının kişisel verileri sızdırıldı

PAYLAŞ