Sosyal medya dünyasının başarılı isimlerinden Facebook ve Instagram, eğer kişisel verilerin paylaşılmasının düzenlemesi gerçekleşirse Avrupa’dan çekilebilir. 

Bugüne kadar varlığını reklamlar sayesinde devam ettiren dev isimler, reklamcılığın temel dayanağı olan kişisel verilere erişimin kesilmesi ile beraber çeşitli sorunlar yaşadı. Ülkemizde ise Avrupa’da yürürlüğe giren kişisel veri kanunları iş yapmayı daha da zor hale getiriyor. 

Facebook ve Instagram’dan Avrupa’da çıkabilir

12 4

Bir dönem içerisinde Paypal olayında da görüldüğü üzere ülkelerin vatandaşlarına ait olan kişisel verileri kendi sınırları içerisinde tutması için bir adım ileri gitmiş durumdadır. Ülkeler artık söz konusu bu verilerin deniz aşırı ülkelerde genel merkezler ile paylaşılmasına onay vermiyor. Durum böyle olunca da Facebook ve Instagram gibi sosyal medya platformlarının adeta can suyu olarak görülen ABD ile verilerin paylaşılması bu sebeple kesintiyle karşı karşıya kalıyor. 

Oppo Find X5 Pro’nun özellikleri ortaya çıktı

Mark Zuckerberg eğer süreç devam ederse Meta olarak Avrupa’dan çekilme ihtimalleri olduğunu ABD Menkul Kıymetler Komisyonuna bildirdi. Meta haricinde ise Google, Microsoft ve Amazon gibi dev isimlerin de paylaşım merkezi ABD’de olduğu için düzenleme yapılmasından oldukça rahatsızdır. Bu anlamda düzenleme konusu uzun bir süre tartışma yaratacak gibi duruyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir